Deutsche Bank maksis 2002. aastal oma tollase juhi Josef Ackermanni ning Hiina tollase kompartei- ja valitsusjuhi Jiang Zemini kohtumise eest 100 000 dollarit kahtlasele konsultatsioonifirmale.

President Jiang, peaminister Wen Jiabao ja asepeaminister Zeng Peiyan on saanud selliseid kingitusi nagu 15 000-dollarine kristalltiiger, televiisor ja stereosüsteem.

Eriti delikaatne tehing leidis Süddeutsche Zeitungi teatel aset 2005. aastal. Kahtlustatakse, et altkäemaksuraha voolas siis tollase peaministri Wen Jiabao perekonnale. Deutsche Bank palkas siis konsultandi, kes on nähtavasti Weni poja sõber ja töötas Weni naise heaks. Ta aitas Deutsche Bankil väidetavalt saada kümneprotsendise osaluse Hiina riiklikult kontrollitavas Huaxia pangas. Deutsche Banki pakkumine võetigi vastu.

Väliste juristide panga üleandel läbi viidud uurimine toitis hiljem kahtlusi, et konsultant sai Huaxia kohta siseinformatsiooni ja edastas selle Deutsche Bankile, et viimase pakkumine teiste hulgas peale jääks. Mitmed Deutsche Banki töötajad teadsid tollal, et konsultant oli Wenide perekonna usaldusisik. Sisemiselt hoiatas juriidiline osakond eriti selle eest, et see konsultant võib olla tankist. Neid hoiatusi aga ignoreeriti, sest Deutsche Bank tahtis Huaxia tehingu kindlasti läbi viia. Hiina oli nimelt panga juhi Ackermanni kasvustrateegia keskne ehituskivi. Konsultant sai pangalt honorari kaks miljonit eurot ja palgati 2006. aastal kolme miljoni euro eest uuesti. Kas ja kui palju raha on saanud Wenide perekond, ei ole teada.

Suhtevõrgustiku ülesehitamiseks võttis Deutsche Bank oma teenistusse üle saja mõjuka hiinlase omakse, selgub sisejuurdlusest. Jutt käib peamiselt Hiina riigiettevõtete kõrgetasemeliste töötajate, ametnike või juhtide lastest. Nende hulgas on Hiina konsultatiivkonverentsi praeguse juhi Wang Yangi ja Riikliku Rahvakongressi presidendi Li Zhanshu tütred. Wang on Hiina parteihierarhias neljas ja Li kolmas. Deutsche Bank andis töökohad kandideerijatele, kes olid ametialaselt halvemad, otsustav oli see, et nende vanemad olid mõjukad. Audiitorid on panga ülesandel hinnanud, et 19 sellist perekonnasidemetega töötajat olid ilmselt seotud 103 pangatehinguga, millega pank liigutas kokku ligi 190 miljonit dollarit.

USA järelevalveorgan Securities and Exchange Commission (SEC) uuris neid juhtumeid ja teatas augustis, et Deutsche Bank sai korruptsiivsel viisil eeliseid. Pank ei tunnistanud ühtki väärtegu, aga maksis SEC-ile kokkuleppemenetluse korras 16 miljonit dollarit. Panga advokaadid olid arvestanud kuni 252 miljoni dollariga. Pank teatas, et kokkulepe SEC-iga näitab, et pank on oma poliitikat ja kontrolli parandanud ning kus leitakse nõrku kohti, võetakse tarvitusele vastumeetmed.

Pole aga selge, kas pank on saatnud kõik oma sisejuurdluse tulemused SEC-ile ja Saksa järelevalveorganile Bafinile, eriti kallite kinkide ja Huaxia tehingu kahtlase konsultandi kohta.

Deutsche Banki endine juht Ackermann teatas, et ei teadnud ebaseaduslikest maksetest või kahtlastest konsultantidest midagi. Sisejuurdluses tunnistas aga Ackermann, et teadis, et juhtiv Hiina töötaja oli Hiina tollase peaministri Weni poja sõber, aga ta ei oletanud nende vahel ärisuhet.