Bloomberg kirjutas, et mitmed fondid on otsustanud sulgeda tuletistehingud Deutsche Bankiga, et vähendada riski. Pangast on tõmmatud välja liigset raha ja suletud väärtpaberipositsioone.

Deutsche Banki juht saatis täna töötajatele memo, püüdes hirme maha võtta. John Cryan kirjutas Reutesi ajakirjanike poolt nähtud kirjas, et mõned riskifondikliendid on viinud pangast raha välja seoses aluseta spekulatsioonidega. Teatud jõud tahavad õõnestada panga usaldusväärsust, seisis kirjas.

Reutersi andmetel on üks Aasia suur riskifond viinud kahe päeva jooksul pangast välja 50 miljonit dollarit. Teiste allikate sõnul on väiksemas ulatuses mujal sama juhtunud.

„Me peaks vaatama tervikpilti,“ kirjutas Cryan lisades, et pangal on üle 20 miljoni kliendi ja enam kui 215 miljardi euro ulatuses reserve.

Deutsche Banki aktsia kukkus täna korraks läbi 10 euro tasemest. Spekulandid on võtnud aktsiale langusnägemuse ostes 8 eurole müügioptsioone.

Austria rahandusminister Hans Joerg Schelling ütles sel nädalal, et Deutsche Banki ei saa võrrelda 2008. aastal hävinenud Lehman Brothersiga.

Algebris Investmentsi portfellihaldur Alberto Gallo jagas seda vaadet. „Deutsche Banki probleemiks on ärimudeli kasumlikkus mitte maksejõu teema,“ ütles ta. „Ärimudeli remont võtab kaua aega.“