„Saksa majanduse jaoks on 2019. aasta seni alanud väga suurt pettumust valmistavalt,” märgivad Deutsche Banki analüütikud teisipäeval avalikustatud aruandes, vahendab Bloomberg. „Kui vaadata, kuhu suunas liiguvad mitmed perioodilised näitajad, siis võib öelda, et Saksa majandus triivib langusse,” põhjendavad nad.

Saksa suurima panga hoiatus tuleb vaid napid päevad pärast seda, kui keskpanga president Jens Weidmann ütles, et mullune nõrk majandusseis on kandunud ka sellesse aastasse. Ka jääb selleaastane majanduskasvu number oluliselt väiksemaks, kui alles mõned nädalad tagasi prognoositi. Ka Saksa rahandusministeerium kärpis hiljuti oma 2019. aasta majandusprognoosi.

Deutsche Banki analüütikud pole küll veel muutnud oma selle aastast 1%-list majanduskasvu prognoosi, kuna nad ootavad, millal Saksa statistikaamet avaldab 2018. aasta neljanda kvartali tulemused. See peaks toimuma 22. veebruaril.

Veel jaanuaris ütles statistikaamet oma esialgses hinnangus, et Euroopa suurim majandus suutis majanduslangust veel vältida, kuna SKP näitas „kerget” kasvu.