Uus 5,5-tonnise kandevõimega AN26 tüüpi lennuk kiirendab kaupade kohaletoimetamist ning võimaldab kiirkullerteenusega vedada mahukamaid ja raskemaid kaupasid.

DHL Eesti tegevjuht Evert Kreek selgitab uue lennuki kasutuselevõttu üha suurenevate kaubamahtudega. „Kuna DHLi eesmärgiks on olla parim teenuse kvaliteedis, jälgime pidevalt klientide vajadusi. Kaubamahud ja nõudlus kiirkullerteenuse järele on viimastel aastatel kasvanud nii impordil kui ekspordil. See tingis vajaduse ka kiirendada saadetiste käitlemist ja suurendada lennuki kandevõimet,” ütles Evert Kreek.

Enim kiirendab uus lennuk importsaadetiste kohaletoimetamist, mis moodustavad kogu kaubaveost ligi kaks kolmandikku. Kui varasem lennuk toimetas kaupu Helsingist Tallinnasse kaks korda päevas, siis uus suurem lennuk toob need korraga ja kaubad jõuavad seega kiiremini ka saajale.

Tänu suurematele mõõtmetele ja kandevõimele võimaldab uus lennuk transportida kiireloomuliselt ka raskeid ja mahukaid saadetisi (kuni 2000 kg), mille vedu varasemalt toimus aeglasemate transpordivahenditega. Nii võib näiteks Aasiast nüüd mahuka kauba kätte saada kahe tööpäevaga senise kolme tööpäeva asemel. Lisaks lüheneb saadetiste kättetoimetamisaeg ka seetõttu, et lennukiga saab kasutada uusi konteineraluseid (Unit Loading Device), mille käitlemine on kiirem.