Tallinna diagnostikakeskuse investeeringud tehnoloogia arendusse tõid möödunud aastal kaasa käibe suurenemise 30 protsendi võrra nii kolmandas kui ka neljandas kvartalis. Veelgi rohkem suurenes kasum, mis neljandas kvartalis ületas esimese poolaasta vastavaid tulemusi kahekordselt. Keskuse aastakasumist 12 protsenti andis septembris ostetud uus angiograaf, teatas keskus Delfile.

Juuni lõpus paigaldatud magnetresonantstomograaf töötab kahes vahetuses, tehes enam kui 500 uuringut kuus. Keskusele kuuluva angiograafiga tehakse üle 100 südame veresoonte uuringu ja protseduuri kuus.

Nii magnetresonants tomograafia kui ka angiograafia vajadus on aastast aastasse tõusnud, kui jääb siiski alla arenenud riikide näitajatele. Nimetatud uuringud võimaldavad juba eos avastada terviserikkeid ja määrata neile tulemusliku ravi.

Hetkel täielikult Tallinna linnale kuuluva diagnostikakeskuse 2004. aasta käive ületas 30 miljonit krooni ja kasum oli 4,5 mln krooni. Diagnostikakeskus teeb ettepaneku kasum investeerida.