Kruksi väitel on omanike vahetus andnud tõsise hoobi lehe reputatsioonile, vahendas LETA.
"See on Diena lõpp," väitis Kruks.
Juulis müüs Rootsi meediakontsern Bonnier Läti ajalehe Diena Aleksandrs Tralmaksi ettevõttele Nedela S.A, mis pidi lehe ostuks võtma laenu Briti miljonärilt David Rowland’ilt ja tema pojalt Jonathan’ilt. Nüüdseks on laen restruktureeritud ja Tralmaks omaniku kohalt tagandatud, kuid ta jätkab vähemalt esialgu ettevõtte juhatuses, teatas Diena. Lehe uued omanikud avalikustati reedel.
Omanike vahetumisel teatasid eelmise aasta 1. septembrist ametisse asunud Diena peatoimetaja Anita Brauna ja Diena mediji peatoimetaja Nellija Ločmele oma lahkumisest.
"Tralmaksi eelnevad kommentaarid näitavad, et tal pole juhioskusi ja ta pole eriti diplomaatiline," lisas Kruks. "Ta näib nõrgukesena, kes on just saanud võimule ja soovib maksta kätte oma endistele kolleegidele."
Kruksiga ühel nõul on ka meediaekspert Inta Brikse, kelle arvates tõi omanike vahetus lehele kaasa vaid kahju.
"See oli ühtne meeskond ja kõige professionaalsem Lätis," tõdes Brikse, kelle meelest on taolise meeskonna taasloomine lehele raske ülesanne.
Brauna väitel pidid tema ja Ločmele koheselt toimetuseruumidest lahkuma ning neil oli keelatud töötajatega rääkida. Samuti andsid mitmed töötajad sisse lahkumisavalduse, nende seas kommentaator Pauls Raudseps ja laupäevase lisalehe toimetaja Dace Smildziņa.
Viimastel andmetel lahkuvad lehest ka spordiajakirjanik Guntis Keisels, ajakirjanikud Sanita Jemberga, Inga Sprinke, Rita Ruduša ja veel mõned töötajad.
The Baltic Course lisab ka, et turvamehed kähmlesid ajalehe fotograafi Uldis Briedisiga, et sundida teda kustutama intsidendist tehtud fotosid.