"See on alles algus Läti ja Baltimaade meediaturu edaspidisele konsolideerumisele," rõhutas Diena ja Dienas Bizness ostnud kontserni Nedela S.A. omanik Aleksandrs Tralmaks.

Diena arvutuste kohaselt oleks tehingu kogusumma 9 miljonit latti (200 miljonit krooni).

Ajalehe hinnangul ning praeguse majandusliku olukorra analüüsi põhjal võib järeldada, et tehingu summa peaks katma Diena ja Dienas Biznessi võlgnevused. Nagu näitab a/s Diena bilanss tänavu maist, oli võlgnevus Bonnieri grupile 6,5 miljonit latti (145 miljonit krooni), Dienas Biznessi võlad oleks kokku miljon latti (22,5 miljonit krooni), kirjutas Diena.

Tralmaksi ettevõttele andis ametlikult laenu Kalle Norbergi ettevõte Luxembourg Financial Services, laenu üks rahastamisallikaid võis olla raha, mille Norberg sai Suprema investeerimispanga müügist.

Kobin on praegu Eestis seotud põhiliselt Ülemiste City juhtimisega, mis ehitab ärilinnakut Lasnamäe veerele ehitamisega. Varem on ta olnud Ekspress Grupi peadirektor, lahkudes sellest ametist 2002. aastal. "Pärast 8,5 aastat kestnud koostööd vajab ettevõtte arengu jätkamiseks värsket verd ning mina uusi väljakutseid," ütles Kobin toona meediaärist lahkudes.

Diena teada on kolmas rahastajate rühm Skype'iga seotud inimesed ning tänasel tehingule pühendatud pressikonverentsil võib esineda üks Skype'i asutajatest.

Skype'i eestlastest asutajate investeerimisfirma juht Margus Uudam kinnitas Eesti Päevaleht Online´ile, et Ambient Sound Investments ei ole Läti lehtede ostu rahastamisega seotud.  Seda, kas Diena nimetab Skype´i asutajateks Skype´ile aluse pannud Niklas Zennströmi ja Janus Friisi, ta kinnitada ei osanud.