Jonathan Rowlandi sõnul tegi talle kahe lehe ostmiseks pakkumise Eesti investeerimispankur Kalle Norberg. Rowlandid kaalusid pakkumist ja nõustusid sellega, vahendas LETA.
Lisaks Lätile kaaluvad Rowlandid lähiajal siseneda ka Eesti ja Leedu massimeediaturule.

Rowlandi sõnul oli Diena ja Dienas Biznessi omandamine esimeseks sammuks regiooni teiste riikide meediaturule sisenemiseks. Vastavaks otstarbeks loodi Baltic Media Investments Fund. Vastavaks otstarbeks kavatsevad Rowlandid investeerida nii Leedusse kui Eestisse.

Rowland ei märkinud, millistest meediakanalitest ta huvitatud on, kuid kinnitas, et tema vaateväljas on vähemalt kümme huviobjekti.

Rowland kinnitas, et perekond tunnustab ajalehtede toimetuste sõltumatust. Ka Diena eelmise omanikuga Rootsi meediakontserni Bonnieriga sõlmitud kokkuleppes märgiti, et ajalehtede toimetuste sõltumatus ei tohiks olla ohus. Kui neid tingimusi ei täideta, võivad investorid kaotada miljoneid latte.

Juulis müüs Bonnier Läti ajalehe Diena Aleksandrs Tralmaksi ettevõttele Nedela S.A, mis pidi lehe ostuks võtma laenu David Rowland’ilt ja tema pojalt Jonathan’ilt. Nüüdseks on laen restruktureeritud ja Tralmaks omaniku kohalt tagandatud, kuid ta jätkab vähemalt esialgu ettevõtte juhatuses. Rowland’i perekonnale kuulub Suurbritannias investeerimisettevõte Blackfish Group, mille omanikud on 64-aastane David Rowland ja tema poeg Jonathan.