7. aprillil jõustuva muudatuse eesmärk on pakkuda DigiDoc portaali kasutajatele paremat kasutuskogemust ja uusi funktsionaalsusi, nagu uuendatud kasutajaliides, mitme dokumendi samaaegne allkirjastamine, dokumendihaldus ja töövood.

Estina, mis haldab Leedus DigiDoc portaalile sarnast digitaalallkirjastamise portaali ISIGN, on aastate jooksul kogunud väärtuslikke valdkondlikke kogemusi ning seetõttu on kõige sobivam ka DigiDoc portaali haldamiseks.

"Meie hinnangul on portaali halduse üleminek Estinale kõikidele osapooltele kasulik lahendus. Esiteks võidavad sellest portaali kasutajad, kes saavad uusi funktsionaalsusi. Teiseks, SK jaoks tähendab muudatus võimalust pühenduda veel rohkem oma põhitegevusele - eID infrastruktuuri haldamisele ja arendamisele. Arvestades, et Estina on teinud Leedus portaaliga analoogse teenuse arendamisel head tööd, olen kindel, et muudatusest võidavad kõik portaali praegused ja tulevased kasutajad," ütles Sertifitseerimiskeskuse juhatuse liige Kalev Pihl.

„Võttes üle DigiDoc portaali halduse ja laiendades oma tegevust ka geograafiliselt, tugevdame Estina positsiooni digitaalallkirjastamise lahenduste pakkujana Baltikumis. Meie pikaajaline kogemus Leedus ja teistes riikides võimaldab meil pakkuda paremat funktsionaalsust DigiDoc portaali kasutajatele ja tuua uusi teenuseid Eesti turule," ütles UAB Estina arendusjuht Gintas Balčiūnas.

2002. aastal loodud DigiDoc portaal oli Balti riikides esimene digiallkirjastamise teenust pakkuv keskkond, mida kasutavad praegu nii eraisikud, ettevõtted kui ka riiklikud organisatsioonid.

DigiDoc portaali haldaja vahetub 7. aprillil 2016. Kasutajad saavad jätkata portaali kasutamist nii nagu siiani. Muudatus ei mõjuta DigiDoc portaalis salvestatud dokumente, nende dokumentide turvalisust ega privaatsust. Portaali kasutajate andmeid ja dokumente säilitatakse ka edaspidi rangete turvastandardite järgi.

Lähitulevikus loob Estina DigiDoc portaali kasutajatele mitmeid uusi funktsioone, sh senisest suurem valik toetatud dokumendiformaate ja allkirjastamisvõimalused uutele riikidele.

AS Sertifitseerimiskeskus on isikut tõendavate dokumentide valdkonnas Eesti riigi partner ning väljastab sertifikaate riiklikele isikut tõendavatele dokumentidele (ID-kaart, elamisluba, Digi-ID, Mobiil-ID ja e-residendi Digi-ID). SK hoiab ülal Eesti eID infrastruktuuri, keskendudes sertifitseerimis- ja ajatempliteenuse pakkumisele ning sellega seotud tarkvara arendusele ja opereerimisele.

2008. aastal asutatud Leedu IT-firma Estina on keskendunud digiallkirjastamise ja e-valitsuse lahendustele. Estina haldab Leedus allkirjastamisportaali ISIGN ja arendab erinevaid e-teenuseid ISIGN Web Services kaudu, mida kasutavad dokumentide allkirjastamiseks suured IT-integraatorid.