IKT asekantsler Siim Sikkutil oli hea meel näha, et nii mitmed ettevõtted tulid taas kokku lahendamaks päriselu proleeme avalikus sektoris. „Loodan, et häkatoni tulemuseks on reaalse koostöö jätkamine riigi ja mitme ettevõtte vahel. Mitmed siin loodud lahendused on viimistluse järel koheselt kasutusvalmis ning teeksid riigi toimimise tõhusamaks, lihtsamaks ja inimesele mugavamaks,“ lisas Sikkut.

Guardtime poolt häkatonil välja käidud lahenduse eesmärk oli luua usaldusväärne viis perevägivallaga seotud tõendmaterjali kogumiseks ja hilisemaks kasutamiseks - näiteks politseis või kohtus. "Kuna tegemist on äärmiselt tundliku teema ja tundlike andmetega, leidsime viisi, kuidas ohver saab blockchain-tehnoloogia abil koguda perevägivalla kohta digitaalseid andmeid nii, et vägivallatseja seda ei märkaks ja et andmeid poleks hiljem võimalik muuta," selgitas võidu pälvinud meeskonna juht Silver Kelk.

Ka žürii esimehe, IKT-asekantsler Siim Sikkuti sõnul oli võidutöö puhul tegemist ühiskonna jaoks olulise teema ja tehniliselt tugeva teostusega.

"Eks iga inimene ja ettevõte soovib oma tegevusega maailma paremaks muuta. Selline häkatoni vorm annab väga hea võimaluse pakkuda olulistele probleemidele lahendus, mis Eesti riiki ja ühiskonda paremaks muudavad," rääkis Kelk, kelle sõnul oli ka osalejatel endil põnev näha, kuidas kõigest 48 tunniga leiab üks probleem endale praktilise ja täiesti teostatava lahenduse. "Meil on väga hea meel, et saime anda oma panuse sedavõrd olulise ja terava küsimuse lahendamisesse." Kelk loodab, et Guardtime'i poolt annetatud 7000 euro suurune võidusumma perevägivalla ohvrite abistamisega tegelevatele organisatsioonidele ning edasine koostöö probleemi häkatonile toonud ministeeriumitega aitavad olukorda ühiskonnas leevendada.

Ettevõtet Guardtime esindas neljaliikmeline meeskond, mida juhtis äriarenduse spetsialist Silver Kelk ning kuhu kuulusid disainijuht Veiko Jääger, tarkvarainsener Joosep Simm ja kasutusmugavuse insener Carol Tikerperi.

29.-31. maini toimunud järjekorras teine Digiriigi Häkaton tõi kokku 13 tehnoloogiaettevõtet, kes püüdsid 48 tunni jooksul lahendada erinevaid avaliku sektori päriselulisi probleeme. Arendustalgutel sai teise koha ettevõte Codeborne, kes lõi Vabariigi Presidendi Kantseleile ürituste korraldamise lahenduseja kolmas koht läks Nortalile, kes lõi rakenduse, mis aitaks paremini korraldada otsingu- ja päästetööde vabatahtlike tööd.

Digiriigi häkatoni korraldas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium koostöös Garage48-ga.