“Tarbija jaoks on digitelevisiooni puhul kõige tähtsam pildi ja heli kvaliteedi märgatav tõus,” ütles Eesti Ringhäälingu Saatekeskuse (ERSK) digitaaltelevisiooni teenuste osakonna juhataja Aivar Kender Postimehele. “Vahe on ikka märgatav.”

Lisaks kvaliteetsele pildile võimaldab digitelevisioon televiisorisse pakkuda ka mitmeid lisavõimalusi, alates põhjalikest saatekavadest ja lõpetades pangaülekannetega.

Telekanalitel on võimalik saadete kohta vaatajale lisateavet pakkuda, ekraanil saab sõbraga teateid vahetada, eredamad hetked jäädvustada ning need MMS-sõnumina mobiiltelefonile saata.

Esialgu on Eesti telekanalitest huvi digitelevisiooni vastu üles näidanud vaid ETV, mille pilti aprillist leviva katsesignaaliga nägema hakkab.

“See on nii ehk teisiti tulevikuformaat,” selgitas ETV juhatuse esimees Ilmar Raag. “Kogu Skandinaavias lülitatakse analoogsignaal välja viie kuni seitsme aasta jooksul, nii et uuele tehnikale üleminek on paratamatu.”

“ETVs paneksime digitelevisioonis kogu meie programmile nii eesti- kui venekeelsed subtiitrid,” sõnas ta.

TV 3 juht Toomas Vara ütles, et nemad ei plaani sellega esialgu kaasa minna.

Digitelevisiooni vastuvõtuks peavad raha kulutama ka tarbijad. Selleks tuleb osta spetsiaalne vastuvõtuseade, mille hinnad algavad umbes 1500 kroonist ja küündivad mitme tuhandeni.