Leonardo Meigas on disainiringkondades teada nimi, ta on ettevõtte Disainistuudio Leonardo Disain juht. Tema laual on parasjagu üks tööstusjäätmete taaskasutuse projekt - kartongist mööbli sari. Samuti Tallinna Lastehaigla uued infokandjad, seinakella kujundus, uus valgusinstallatsioon Tallinna linnaruumi (elamusedisain) ja graafika arendus kahele ettevõttele. Üks neist väljaspoolt Eestit.

„Emori uuringust (eelmisel aastal tehtud - toim.) tuli välja, et kujundaja valikul ei olegi tähtis disaineri portfoolio või koolituspaberid, vaid ikka tutvus. Et keegi soovitas. Inimlikult täitsa mõistetav. Mitte majanduslikult. See viitab sellele, et vaid vähesed meie ettevõtjad usuvad müügiedusse hea kodumaise disaini toel," ütles Meigas. „Eks tootearendusega ongi ju rohkem riski ja janti kui alltöövõtuga. Ehk on meie väiketootja eemale peletanud ka üks tark raamat disainijuhtimisest. Et firmas olgu ikka disainimeeskond... Eesti tootja vajadused ja turu võimalused on teises mastaabis," lisas ta.

„Disain läheb hinda jah, õigemini juba on hinna. Mis segmendis see meil toimub, oleneb meie valikuist ja riigi arengust. Nii Hiinas, Indias kui Brasiilias on viimasel viiel aastal lisandunud disainikoole nagu seeni peale vihma. Tasub mõelda miks," lisas ta.

Meigase sõnul on tema jaoks huvitav osalemine eri riikides toimuvatel valgusfestivalidel. Nii on ta käinud nii Poolas, Inglismaal kui ka Lätis. „See on andnud võimaluse näha ja ise kogeda paljude installatsioonide mahu, materjali, ja värvide toimet linnaruumis. Selline kogemus olnuks väga soovitav näiteks meie vabadusristi projekteerijaile," rääkis ta.

Vähesed ettevõtjad teadsid

Disainiprojektide osas on Meigase büroo paaril aastal saanud tuge ka EASi innovatsiooniosakust. „Mind üllatas see, kui vähesed meie ettevõtjaist seda võimalust üldse teadsid või siis ei usaldanud (et ah, niikuinii ei anta) kasutada. Praegu on see meede küll suletud. Loodan, et see taastub."