Maksuameti peajuristi Maret Amburi sõnul võib tüüpilise Diveci asjana kirjeldada 6. märtsil Tartu ringkonnakohtus lõpplahenduse leidnud juhtumit, kus puhastusteenuseid pakkuv firma soovis maksupettuse abil kõrvale hiilida kokku ligi 227.000 krooni suuruse tulumaksu ja käibemaksu tasumisest, kirjutab Eesti Päevaleht.

AS Puhastusimport tellis 1998. aastal 495.600 krooni eest kaks fiktiivset turu-uuringut riiulifirmalt OÜ Alfainvest, mille kaudu liikus AS Puhastusimpordi raha teise riiulifirmasse OÜ Novecento ja sealt edasi välispanka ühe Eestis registreeritud juriidilise isiku arvele.

Maksuamet tuvastas, et Alfainvesti nimel esitatud arvetel näidatud turu-uuringuid ei ole tegelikult teostatud ning tegemist on üksnes arvetega, mille abil AS Puhastusimport püüdis vähendada tasumisele kuuluvat tulu- ning käibemaksusummat.

Maksuameti pressiesindaja Koit Luusi sõnul on Alfainvesti libateenuseid kasutanud paljud Eesti äriühingud, nende hulgas on ka meediafirmasid ja kaubandusega tegelevaid ettevõtteid.

Peamiste tellimustöödena on Alfainvestilt tellitud töödeks märgitud reklaami kujundamine ja turu-uuringud.

Alfainvesti ainuke juhatuse liige on Briti Kanalisaartel elav Suurbritannia kodanik Trevor B. Kendall, kes on piirivalveameti andmetel viibinud Eestis vaid kaks päeva 1998. aasta septembris.