„Ütleme otse välja - majanduslik olukord on üsna probleemne. Seepärast, nagu me teiega kokku leppisime, peavad kõik valitsuse liikmed enda koordineeritavas valdkonnas korraldama nõupidamised, ja seda tuleb teha regulaarselt,“ ütle Medvedev.

Medvedev selgitas oma korraldust, et see ei tähenda mitte ainult seda, et valitsuse liikmed jagavad ülevalt alla käske, vaid kui olukord nõuab, panevad ka ise käed külge.

„Kõikidest probleemidest hakkate isiklikult ette kandma, nagu ka korrigeerima vajadusel määrusi, nagu me teiega kokku oleme leppinud,“ kuulutas Medvedev valitsuskabineti nõupidamisel.

Medvedev teatas täna ministritele, et tal on kavas sel nädalal korraldada mitmeid ärakuulamisi ja nõupidamisi, et leida lahendusi Venemaa majanduse kuhjuvatele probleemidele.

CNN Money nentis täna, et kui Venemaa lähiajal intressimäärasid ei langeta, siis ähvardab sealseid ettevõtteid pankrotilaine.

Venemaa regionaalpankade liidu juhi Anatoli Aksakovi sõnul jooksevad firmad kiiresti rahast tühjaks.

„Pankurid usuvad, et kui olukorraga mitte midagi peale hakata, siis järgeb sellele pankrottide laine,“ kirjutas Aksakov oma kirjas Venemaa keskpangale.

Reitinguagentuur Fitch Ratings langetas Venemaa krediidireitingu madalaima võimaliku investeerimisreitingu tasemele, tuues põhjuseks langeva naftahinna ning Ukraina konflikti vallandatud finantsriisi.

Fitch langetas Venemaa reitingut pügala võrra tasemele BBB- ehk samale tasemele India ja Türgiga. Reitinguväljavaade on negatiivne ehk võimalik, et seda tuleb veelgi allapoole tuua.

Agentuuri teatel ei ole riigis sarnast kriisi nähtud alates 1998. aastast. „Majanduse väljavaated on eelmise aasta keskpaigast oluliselt halvenenud,“ märkis agentuur. Fitch langetas Venemaa reitingut enne seekordset viimati 2009.aastal.