Eestis alates 2006 aastast filiaalina tegutsenud Bank DNB A/S Eesti Filiaal ja AS DNB Liising muudavad oma juriidilist struktruuri ning jätkavad ühe ettevõttena kohaliku krediidiasutusena, mis kannab alates 1. septembrist nime AS DNB Pank, teatas pank.

Suurim muudatus DNB jaoks on jätkamine filiaali asemel kohaliku pangana. Samuti on oluliseks sammuks panga ja liisingu tegevuste viimine ühte juriidilisse organisatsiooni eesmärgiga pakkuda klientidele rohkem võimalusi ning parimat teenindust.

Klientidele ja koostööpartneritele ei too muudatus kaasa lisakohustusi ja koostöö jätkub samadel alustel. Kõik Bank DNB A/S Eesti filiaali ja AS DNB Liisingu poolt sõlmitud lepingud ja neist tulenevad õigused ja kohustused võtab alates 1.septembrist üle AS DNB Pank. DNB jätkab tavapärast klientide teenindamist nii panga kui liisingu poolel.

ASi DNB Pank ainuaktsionär DNB Bank ASA on Eestis kohaliku krediidiasutusena tegevuse alustamiseks maksnud ettevõttesse sisse aktsiakapitali summas 90 miljonit eurot.

DNB Pank on täna aktiivse tegevuse suunanud ettevõtete teenindamisele, omades 2012. aasta aprilli seisuga Eesti pangandussektori ettevõtluslaenude turust 4,6 protsenti.

2011. aasta lõpu seisuga omab DNB Liising 8,1 protsenti liisinguturust, pakkudes liisingteenuseid nii sõiduautode, veokite kui seadmete liisijatele. Lisaks liisingu- ja pangateenustele pakub DNB ka kindlustusmaakleri teenuseid läbi OÜ DNB Kindlustusmaakler.

DNB on Norra suurim ja Põhjamaade üks suurimaid finantsgruppe, mis tegutseb Baltikumis, Põhjamaades ning kokku 19 riigis üle maailma. DNB grupi varade maht oli 2012. aasta I poolasta lõpus 316 miljardit eurot. DNB aktsiad on noteeritud Oslo börsil ja 34% aktsiatest kuulub Norra riigile.