"Mulle on ebaselge selliste avalduste motivatsioon," ütles Dombrovskis ajalehele Telegraf. "Valitsus ei valmistu mingisuguseid talonge kehtestama. Sellised jutud on kohatud."

Eile tuli Läti keskpanga juht Ilmārs Rimšēvičs visiidil Liepajas välja arvamusega, et juhul kui riigil ei õnnestu kulusid kärpida ja kui Läti jääb seetõttu ilma järgmisest rahvusvahelise laenu osast, võib juba sügisel olla vaja kehtestada talongisüsteem. "Kui riigil ei ole raha, siis tuleb seda millegagi asendada, näiteks talongidega," ütles Rimšēvičs. Keskpank pole küll ennustanud, millised talongid võidakse sügisel kehtestada, sest selle otsustamine on valitsuse töö.

Rimšēvičs ütles Telegrafile, et riigi kulude kärpimine on Lätis kohati toppama jäänud. "Seetõttu on mõtet endale meelde tuletada, et kui rahvusvahelise abi järgmine osa jääb saamata, võivad tänavuse eelarve finantsvahendid korraga otsa saada," selgitas Rimšēvičs. "Ja siis tuleb abi otsida arhailistest meetoditest – kas või minu mainitud talongisüsteemist, et leevendada riigieelarve vahendite puudujääki. Keskpank pidas vajalikuks Läti ühiskonda selle eest hoiatada."

Selgus, kas sääraseid meetodeid on tarvis rakendada, tuleb Rimšēvičsi sõnul juulis, kui rahandusministeerium ja Rahvusvaheline Valuutafond taas konsultatsioonideks maha istuvad.

Dombrovskis ütles ka, et jutud talongide kehtestamisest on võrreldavad kuulujuttudega varjatud devalveerimisest. Kuulujuttude levitamine lati devalveerimise kohta on Lätis keelatud, nii et devalveerimise võimaluse viitamine võib viitajale kaasa tuua Läti kaitsepolitsei uurimise ning riski veeta mõni öö arestimajas ja trahvi saada.