Nasdaqi koondindeks kukkus 2,04 protsenti 1638,80 punktini pärast üle kuueprotsendilist langust teisipäeval ja rohkem kui kolmeprotsendilist tagasiminekut esmaspäeval.

Dow Jonesi tööstuslik keskmine kerkis 0,31 protsenti 9515,42 punktini; laiemat turusegmenti kajastav Standard & Poor's 500 indeks kukkus 0,29 protsenti 1113,25 punktini.

Diilerite sõnul mõjutavad Wall Streeti negatiivselt pinged Ühendriikide ja Hiina vahel, mis on muutnud investorid väga ettevaatlikuks.

Nasdaqi kukkumisele vaatamata liikusid Aasia turud neljapäeval plussis. Muidu oli Aasia turgudel vaikne päev, sest Hongkongi, Souli ja Taipei börsid olid pühade tõttu suletud.

Tokyo Nikkei kerkis päeva kokkuvõttes 1,05 protsenti 13.381,38 punktini, toetatuna investorite lootusest, et valitsuse koostatav uus majandusmeetmete pakett aitab majandust elavdada.

Analüütikud ei ennustanud Euroopa turgudele neljapäevaks ühtset suunda. Helsingi HEX sai eelmise päeva langusest üle ning alustas päeva plussis. Tõusuga alustasid päeva ka Nokia ja Sonera aktsiad.

HEX indeks oli pärast ligi tunniajalist kauplemist 3,21 protsendiga plussis 8103,41 punkti juures. Nokia aktsia kerkis 4,78 protsenti 26,30 euroni ja Sonera aktsia 3,42 protsenti 8,47 euroni.

Diilerid prognoosivad, et suurematel Euroopa turgudel on tähelepanu all esimese kvartali kliendiarvud avaldavad mobiilsidefirmad Orange, Vodafone ja BT Cellnet.

Aktiivset kauplemist on oodata ka jaekaubandussektoris, kuna Belgia valitsus kaalub kohtuasja algatamist Marks & Spenceri vastu seoses jaemüügigigandi plaanidega sulgeda kauplused mandri-Euroopas.

Prantsuse peaminister Lionel Jospin kritiseeris samuti M&S-i plaane ning Prantsuse toidukaupade grupi Danone kava sulgeda osa Euroopa tehaseid.