„Tahame selle aasta lõpuks saavutada Dr Helluse ekspordis turuosa, mis oleks kolmandik tooteportfelli kogumahust," rääkis AS Tere juhataja Ülo Kivine ajalehele Universitas Tartuensis, vahendas Novaator.

TÜ tehnoloogiainstituudi innovatsioonikeskuse jurist Reet Adamsoo ütles, et Tartu ülikool teeb ME-3 alast koostööd mitmete teadusasutustega, huvi bakteri kasutamiseks on tundnud ka välismaised piimatoodete tootjad.

Bakteri kasutamiseks on välja antud Eesti, Venemaa ja USA patendid, Euroopa patendiametis on taotlus menetluses.

Tere piimatööstuse toodetavad Dr Helluse kaubamärgiga jogurt, kohupiimakreem ja kefiir sisaldavad ülikoolist pärit tervislikku bakterit Lactobacillus fermentum ME-3, mille avastajateks ja edasi arendajateks on TÜ teadlased Marika Mikelsaar, Mihkel Zilmer, Tiiu Kullisaar, Heidi Annuk ja Epp Songisepp.