Headest uudistest on euroalal investeeringud kasvamas tasemetele mida ole nähtud enam kui kümme aastat. Erasektori võlg väheneb. Pankade kapitalitasemed on ligi poole kõrgemad kui enne kriisi algust, kirjutab Bloomberg.

Ohtudest tõi keskpanga juht välja protektsionistliku kaubanduspoliitika ja rahvusvaheliste organisatsioonide nõrgestamise, kelle ülesanne on lahendada erimeelsusi. Tollitariifid ja vastumeetmed võivad lüüa kindlustunnet.

Keskpankade rahapoliitika on jätkuvalt lõtv, kuid kui hakatakse dereguleerima finantssektorit, siis koos võivad need osutuda mürgiks.

USA varade ringihindamine võib tuua kaasa doominoefekti. Juba aasta algul tulistati hoiatuslask, kui USA finantsturud kukkusid nädal aega. Et see ei levinud kulutulena aktsiaturult kaugemale ei tohiks tekitada mugavustunnet.

Riigid võivad eelarvepoliitikaga ämbrisse astuda. Nii USAs kui Euroopa Liidus võib riikide kulutamine viia majanduste ülekuumenemiseni. USAs võivad maksukärped teha rohkem kurja kui head, kuna need viivad majanduse tsükliliselt ülekuumenemiseni.