Kuigi praegu on liiga vara öelda kui kauaks rajatised rivist välja jäävad, arvavad analüütikud, et kaasneb järsk nafta hinna tõus, kirjutab CNBC.

„See on suur asi," ütles konsultatsioonifirma Lipow Oil Associates president Andrew Lipow. „Halvimal juhul tõuseb nafta hind turu avanedes viis kuni kümme dollarit."

USA tüüpnafta WTI (West Texas Intermediate) hind oli reedel 54,85 dollarit barreli kohta, Brenti toornafta aga 60,25 dollarit.

Seaport Globali analüütik Roberto Friedlander oletas samuti, et nafta hind võib tõusta kümme dollarit barreli kohta. Ta märkis aga, et kui tootmine suudetakse kiirelt taastada, siis võib hinnatõus olla kolm kuni viis dollarit.

Naftatootja Saudi Aramco tegevjuht Amin Nasser ütles, et rünnaku käigus keegi vigastada ei saanud ja päästetöötajatel õnnestus olukord kontrolli alla saada. „Töötame tootmise taastamise kallal ja arengutest anname teada 48 tunni jooksul," sõnas Nasser.

Vastutuse rünnaku eest võtsid Jeemeni Houthi mässulised, kes on ka varem Saudi Araabia naftarajatisi ja tankereid rünnanud.