Konkurentsiamet sai nädala eest koondumise teate, mille kohaselt Eesti alkoholitootja ja -importija AS Liviko omandab valitseva mõju Läti äriühingu SIA L.I.O.N. & Ko üle, kellel on Eestis tütarettevõte OÜ LionEst. Nädala jooksul on konkurentidel võimalus esitada vastuväiteid, kirjutab Äripäev.

Liviko juhatuse esimehe Janek Kalvi sõnul on tehingust vara rääkida. "Liviko ja L.I.O.N. on pidanud läbirääkimisi ettevõtete strateegilise koostöö osas. Oleme ühel meelel, et enne siduvaid kokkuleppeid ei avalda me läbirääkimiste sisu. Praegu ei saa midagi välistada," ütles Kalvi.

Tänavu aasta alguses võitis Dunkri Kaubandus Lioni omandamise enampakkumise, kuid hilisema ostuanalüüsi käigus selgunud puudujääkide tõttu soovis Dunkri Kaubandus leppida kokku madalamas ostusummas. Augusti algul ütles ettevõtte juht Arvo Kase, et lätlased ei nõustunud hinda alandama ja olid juba siis uue kosilase poole pöördunud. Kuigi luhtunud tehingu hinda osapooled ei avalda, on Kase öelnud, et summa ületanuks 150 miljonit krooni.