Dvigatel sõlmis Pindi Kinnisvaraga oma tervikvara opereerimiseks ainuesinduslepingu, et võtta kogu kinnisvara efektiivselt käibesse.

Dvigateli juhatuse esimees Olev Rohumäe ütles, et ettevõtte struktuur ning tooted on viimasel aastal oluliselt arenenud ning vabanenud on hulgaliselt lao- ja kontoripinda.

Pindi Kinnisvara tegevdirektori Janno Roki hinnangul kujuneb Dvigateli kinnisvaraobjekt üheks perspektiivikamaks "tööstusküla" projektiks Eestis. "Objekti realiseerimise eeliseks on tugev kommunikatsioonivõrk - lähedal on lennuväli, raudtee ning korralikud maanteed," märkis Rokk. Roki sõnul on kõige suuremat huvi pindade vastu üles näidanud mitu välisinvestorit ning kohalikud= hulgikaubandusfirmad. Dvigateli käsutuses on 150 000 ruutmeetrit pinda ning 45 hektarit maad.

Ehitushinnaindeks kasvas kaks protsenti

Eesti ehitushinnaindeks kasvas statistikaameti andmeil 1996. aasta neljandas kvartalis kolmanda kvartaliga võrreldes kaks protsenti.

Võrreldes 1995. aasta sama perioodiga kasvas indeks 15,6 protsenti. Kõige rohkem on neljandas kvartalis kolmanda kvartaliga võrreldes kallinenud ehitusmasinad - 4,4 protsenti. Materjal kallines kaks protsenti ning tööjõud 1,8 protsenti. Tööstushoone indeks on neljandas kvartalis kasvanud 2,9 protsenti, korruselamuindeks 2,1, eramuindeks 1,9 ning ametihoone indeks 1,3 protsenti.

Ehitajate konkurents tiheneb

Eesti Konjunktuuriinstituudi (EKI) uuringu kohaselt tihenes neljandas kvartalis konkurents ehitusettevõtete vahel.

EKI andmeil täheldas konkurentsi tihenemist kolmveerand ehitusettevõtetest. Ehitusettevõtete tellimuste portfell muutus neljandas kvartalis tavalisest kõhnemaks ning pooleliolevad tööd ja sõlmitud lepingud tagavad normaalse töö vaid 2,3 kuuks.

Varem oli sama näitaja kolm kuud. Tunduvalt on EKI andmeil vähenenud välistellimuste maht. Teravnev konkurents surub alla ehitustööde hindu - aasta lõpus nägi hindade tõusu ette vähem firmasid kui kunagi varem. Aasta esimene kvartal on ehitusfirmadele halb ning seda ka alanud aastal. Firmad on uute tellimuste laekumise suhtes pessimistlikud ning neljandik firmasid kavatseb vähendada töötajate arvu.

Baltic News Service