"E-raamatute läbimurde nimetamine 2011. a. Aasta teoks IT valdkonnas on suurepärane uudis," ütles Digira tegevjuht Mihkel Nummert firma teates.

"Tõeliselt hea meel on näha, et ka sellisel autoriteetsel tasandil e-raamatute tootmist ja levitamist märgatud on ning tunnustuse vääriliseks peetakse.

Töö, mis Eestis selles vallas viimase aasta-pooleteise jooksul tehtud on, on tegelikult väga suur - enne 2011. aastat ei olnud eestis e-raamatuid praktiliselt olemaski, nüüd ulatub nimetuste arv juba tuhande kanti, ja kasvab iga päevaga. Seepärast tahaksimegi ITL-i selle tunnustuse eest tänada."

Legaalsete e-raamatute turu kasvu üks positiivseid mõjusid on ka "entusiastide" enda loodud, sisuliselt illegaalsete e-raamatute lisandumise märgatav kahanemine torrenti-keskkondadesse.

"Oleme torrenti-keskkondadel silma peal hoidnud, ja kui varasematel aegadel tekkis internetti regulaarselt skaneeritud raamatuid, siis viimasel ajal neid praktiliselt enam ei lisandu," ütles Nummert.

"See näitab, et eestikeelse e-raamatu lugeja on pigem seaduskuulekas ja ostab pigem legaalselt kvaliteetseid e-raamatuid kui hangib kuskilt piratiseeritud ja ebakvaliteetset lugemisvara.

Nii-öelda "päris" e-raamatute piraatlus Eestis praegu praktiliselt puudub, sest vesimärgistus- ja DRM-tehnoloogiad ning aina mõistlikumaks muutuv hinnakujundus muudavad selle üsna mõttetuks," sõnas Nummert.

2012. aastal ja ka tulevikus e-raamatute hulk kasvab aina kiirenevas tempos, kirjastajad ja lugejad võtavad e-raamatuid üha enam omaks ja aasta pärast on eestikeelseid e-raamatuid saadaval juba mitu korda rohkem kui täna, lubas Nummert.

Ta lisas, et ka tehnoloogiline platvorm areneb praegu meeletu kiirusega, nii et e-raamatud muutuvad aina mitmekesisemateks ja nende lugemine mugavamaks.