Koostöömemorandum rajab aluse  infovahetusele kaubanduse  edendamiseks Jaapani ja Eesti ettevõtete vahel ning soodustab Jaapani investeeringute kaasamist  Eesti majandusse. Kohtumisel vahetati mõtteid ärivõimaluste üle, mis hõlmavad IT valdkonda, bio- ja keskkonnatehnoloogia arendamist, samuti investeeringuid energiasäästlikesse tehnoloogiatesse.

„Investeeringud Jaapanist Eestisse on väga oodatud. Tuleb arvestada, et investorite jaoks kujuneb sageli määravaks oma partnerpanga arvamus ja usaldus investeeringute sihtriigi ja seal tegutsevate institutsioonide vastu,“ kommenteeris Maria Alajõe.

SMBC on üks kolmest Jaapani kõige suuremast pangandusgrupist. SMBC huvi on aidata kaasa Jaapani ettevõtete laienemisele Euroopas ja konkreetsemalt meie piirkonnas. Ettevõtte jaoks loob täna sõlmitud koostööleping EASiga  hea võimaluse anda oma klientidele asjakohast ja spetsiifilist teavet Eesti ärivõimaluste kohta ning tagada klientide võimalike investeerimisprojektide professionaalne teenindamine.

Sumitomo Mitsui Banking Corporation  on Tokyos asuv, enam kui 100-aastase ajalooga Jaapani suurpank. Tänapäeval pakuvad SMBC ja selle gruppi kuuluvad ettevõtted oma klientidele laia finantsteenuste valikut üle maailma, alustades jaepangandusest ja lõpetades erinevate investeerimispanganduse instrumentidega. Jaapanis on SMBC-l ärisuhted enam kui 200 000 ettevõttega.