Eile kirjutas Ärileht, kuidas välisministeeriumi otsus sulgeda Shanghai konsulaat on tekitanud segaduse ka EASi ainsa Hiina välisesindaja Priit Martinsoni töökohaga. Ta kutsutakse Eestisse tagasi, kuid EASi juht Hanno Tomberg lubas, et majandusdiplomaadi koht luuakse peatselt Pekingi Eesti saatkonna juurde. Juba eilses loos viitas Tomberg sellele, et kuus aastat Shanghais EASi heaks töötanud Martinson ei pruugi Pekingi kohal jätkata, vaid EAS otsib uue esindaja.

Eilse uudise peale avaldasid väga paljud ettevõtjad ja tippjuhid hämmingut, et kuidas on võimalik asju nii viimasel minutil ja läbimõtlematult teha ning avaldasid tugevat toetust Martinsoni tehtud tööle. Nüüd aga viitavad EASi juhid Martinsoni sobimatusele.

Küsimusele, kas EAS ja ettevõtjad jäid Martinsoni tööga rahule, selget vastust ei tulegi. "Palju sõltub Eesti ettevõtja ootustest ja omapoolsest valmisolekust koostööks," on kõik, mida EASi välisinvesteeringute keskuse direktor Kristel Oitmaa vastab, kirjutas ERR-i uudisteportaal.