Pikalt juhtimiskriisis vaevelnud EAS-i praeguse juhatuse esimehega Taavi Lauriga pikendati lepingut küll maikuuni, kuid uus juhatuse esimees loodetakse Kuninga sõnul leida alles juuni lõpuks.

"Meil oli esimesel nõukogu koosolekul vaja ära teha mõned kiired otsused. Kuna Taavi Laur
on öelnud, et lahkub juhatuse esimehe kohalt, siis kõige tähtsam on leida EAS-ile juht ning konkurss võimalikult ruttu välja kuulutada. Eelmise nõukogu otsusega oleks Taavi Laur lahkunud aprilli lõpus, aga jõudsime temaga kokkuleppele, et pikendada tähtaega mai lõpuni," rääkis Kuningas.

"Kuna EAS-ile on täiesti uus start antud, otsustasime ka täielikult välja vahetada juhatuse. Siin ei ole muid tagamaasid vaja otsida, Martin Hirvoja on teinud head tööd. Aga et julgustada inimesi juhi kohale kandideerima, tegime ka praeguses juhatuses puhta platsi."

Kuninga sõnul peaks uuel juhil olema suure organisatsiooni juhtimise kogemus ja olema hea meeskonnamängija. Tagasi kutsutud juhi Andres Rannamäe juhtumile viidates lubas Kuningas, et nõukogu kaasab veel aktiivsemalt uue juhi valikul EAS-i enda sisekontrolli, et teha kandidaatidele taustakontroll. "Samuti nõustus nõukogu, et uue esimehe valik peab olema konsensuslik otsu," lisas Ahti Kuningas.