Siig ütles, et Andres Rannamäe peamine tugevus on kindla visiooni omamine EASi arendamisest ja nii avaliku- kui ka erasektori töökogemus. 

Rannamäe CV-sse kuuluvad näiteks tippjuhi positsioon Oliver Kruuda ettevõttes Tere ja ka Kalevis, samuti on ta olnud Eesti Haigekassa juhatuse liige. Viimati on ta nõustanud erinevate projektide raames Maailmapanka ja Maailma Tervisehoiuorganisatsiooni.

„EASi puhul on äärmiselt oluline tunda nii avalikku sektorit kui ka ettevõtluse poolt. Andres paistis nõukogule silma tasakaaluka, kompetentse, hea analüüsivõimega ja võimeka juhina, kes omab märkimisväärset rahvusvahelist kogemust,“ põhjendas Siig nõukogu valikut.

Rannamäe sõnul on EASi puhul ülioluline strateegiline fokusseerimine tegevusvaldkondade lõikes. „Piiratud ressursside tingimuses on esmatähtis hoolikalt läbi mõelda, kuhu ja miks panustada. On ilmselge, et täna ei ole otstarbekas jagada killustatult toetusi. Kriitiliselt tuleb üle vaadata uued meetmed ja liikuda suunas, et nende meetmete fookus oleks võimalikult selgelt piiritletud. Eelkõige peame silmas pidama ettevõtete jätkusuutlikkust ja konkurentsivõimelisust,“ ütles Rannamäe EASi pressiteates.

Rannamäe rõhutab selles, et ka igapäevaselt tuleb mõelda EASi jätkusuutlikkusele ja sellele mis saab pärast 2020. aastat.

„Kindlasti tuleb tuleviku suunatud protsessid käima lükata juba praegu. Peame sõeluma ettevõtteid ja valdkondi ning kaaluma, kus peitub konkurentsivõime, mida EAS saab täiendavalt toetada. Ülioluline on ka innovatsiooni ja ettevõtluse arendamine ning intellektuaalse kapitali teke kõigis tegevusvaldkondades,“ märkis Rannamäe.

Andres Rannamäe alustab lähiajal tööd EASi juhatuse liikmena.

Rannamäel on Inglismaal omandatud magistrikraad ärijuhtimises, samuti on õppinud Peterburi ja Rootsi ülikoolides.