EAS-i nõukogu esimees Erki Mölder ei soovinud ülejäänud juhatuse liikmete võimaliku jätkamise või lahkumise teemal kommentaare anda, edastab ERR Uudised.

"Ei tahaks seda praegu kommenteerida, ei ühte- ega teistpidi. Kolmapäeval on nõukogu istung, pärast seda selgub, mis saab olemasolevast juhatusest ja konkursist," lubas Mölder.

Ka uut konkurssi juhatuse liikme leidmiseks pole siiani välja kuulutatud.

"See teema ei ole kuidagiviisi terav ega aktiivne, aga juhatuse liikmed peavad mõtlema, kuidas edasi," viitas Mölder, et kolmapäevane nõukogu koosolek võib ka selles selgust tuua.

Hanno Tombergi viimane tööpäev juhatuse esimehena oli reedel, 25. novembril.

Tombergi viis ametist OÜ Ermamaa toetuse tagasinõudeotsuse ümber vaatamata jätmine, kui ta seisis 2012. aastal toonase juhatuse tehtud 10-protsendise tagasinõude otsuse taga, väites, et praegusel juhatusel puudus õigus toonast otsust ümber vaadata. Minister Liisa Oviir, viidates hilisematele audititele, mis otsuse kohta tehti, leidis, et Tomberg ei saa jätkata, mistõttu kutsus EAS-i nõukogu Tombergi tagasi. Nüüdseks ei jätka uues valitsuses ka enam Liisa Oviir, tema asemel on valitsuses Urve Palo.