Lähiaastatel arendatakse Eestis välja mitu konverentsi- ja SPA-keskust, lisanduvad golfiväljakud ning mõisakompleksid.

“Programm näeb ette turismitoodete ja -teenuste kvaliteedi parandamist ja rahvusvahelise konkurentsivõime, aga ka nõudluse kasvatamist Eesti turismitoodete järele välisturul,” ütles EAS-i turismiarenduskeskuse direktori kt Ülari Alamets.

Turismitoetuse saamiseks esitati EAS-ile kokku 36 taotlust, neist rahastada otsustati 21. Toetust saavad järgnevad projektid: Strand SPA- ja konverentsihotelli rajamine Pärnusse, Niitvälja golfikeskuse arendusprojekt, rahvusvahelise suunitlusega Tornimäe konverentsikeskuse rajamine, Toila sanatooriumi vaba aja keskuse Toila Spa Termid loomine, Kalwi mõisa ja Waide motelli arendusprojektid ning Värska sanatooriumi nüüdisajastamine.

2004. aasta EAS-i tootearenduse ja turunduse programmi eelarve on 54 miljonit krooni, sellest tootearenduse toetusteks on eraldatud 45 miljonit ning turundustoetusteks 9 miljonit krooni.

Reis Kanadasse

Eile tunnustasid EAS ja Kanada saatkond Pühajärve Puhkekodu Eesti innovaatilisema tootearendaja ja turundaja tiitliga. Laureaat sai auhinnaks õppereisi Kanadasse Whistleri turismipiirkonda.

Innovatiivseima ettevõtja tunnustamise kaudu soovitakse aidata kaasa turismi hooajalisuse vähendamisele ning turismitoodete arendamisele.

Pühajärve Puhkekodu on toonud välja uued vaba aja ja tervisespordi paketid, loonud 24 uut taastusravi toodet. Ettevõte on tutvustanud oma tooteid-teenuseid aktiivselt ka välisriikides, aidates seeläbi kaasa kogu Lõuna-Eesti regiooni tuntuse kasvule.

Auhinna võtsid vastu AS-i Pühajärve Puhkekodu juhatuse liige Jüri Kork ning müügijuht Evelin Tabur.