Mentorklubi formaat on lihtne: edukad ettevõtjad jagavad oma kogemusi ja teadmisi noorte firmajuhtidega. Ühes klubis osaleb umbes 15-20 alustavat ettevõtjat ja vähemalt 3 kogenud ettevõtjat ehk mentorit, kes on nõuga alustajatele toeks.

„Mentorklubi on osa Eesti mentorkultuurist ja -võrgustikust ning aitab kaasa selle lähenemise levimisele ühiskonnas. Täna on olemas juba piisavalt näiteid sellest, kuidas eilsed alustavad ettevõtjad, kes on mentorilt abi saanud, alustavad täna ise mentorina,“ tutvustas EASi alustavate ettevõtete divisjoni direktor Dmitri Burnašev.

„Võib julgelt väita, et mentorlus on ühiskonnas aina enam kaalu omandamas, mitte ainult ettevõtlusega alustamises, vaid ka näiteks noorte üldise ettevõtlikkuse suurendamisel,“ sõnas Burnašev.

„Mentorklubis tasub käia juba nende inimeste pärast, keda seal kohtab – olla koos teiste alustajatega samasuguses olukorras. Mentorid on täis tahtmist oma kogemusi jagada ning nii mõndagi teemat kuulaks veelkord üle, sest kõik ju korraga meelde ei jää.

Soovitan alustavatel ettevõtjatel kindlasti osaleda, sest iga algus on raske, mistõttu hea nõu kulub alati marjaks ära. Iga mentorklubi kogunemine on mulle kuhjaga energiat ja enesekindlust lisanud,“ kommenteeris eelmisel hooajal Saaremaa mentorklubis osalenud OÜ Modeland juht Made Loik.