"Perioodil 2007–2013 on EAS teinud rahuldamisotsuseid kokku summas 874 miljonit eurot ja tagasinõudeid summas 6,4 miljonit eurot. Kogu perioodi peale on tagasinõuete osakaal 0,7 protsenti väljastatud toetustest ja ellu viidud tegevustest," ütles EAS-i juhatuse liige Taavi Laur BNS-ile.

Möödunud aastal tegi EAS Lauri sõnul 151 tagasinõudeotsust summas 2,7 miljonit eurot, mis hõlmab nii toetusskeeme kui programme ehk kogu EASi tegevust.

"Mida rohkem perioodi lõpu poole, seda rohkem on tagasinõudeid. See on loomulik, sest perioodi alguses olid väiksemad mahud nii toetuste kui auditeerimise mõistes. EAS-i juhtimis- ja kontrollisüsteem sai hiljutise süsteemiauditi käigus kõige kõrgema kategooria hinnangu ilma ühegi märkuseta. See tähendab, et EAS-i kui rakendusüksuse juhtimis- ja kontrollisüsteem vastab põhinõuetele," rääkis Laur.

EAS on algselt sajandivahetusel mõttekojana ellu kutsutud ettevõtlus- ja regionaalpoliitika arenduskeskus, ning on ettevõtluse riikliku tugisüsteemi üks suuremaid institutsioone. Eesti liitumise järel Euroopa Liiduga sai EAS üheks Euroopa Liidu struktuurifondide rakendusüksuseks Eestis. Sihtasutuses töötab ligi 300 inimest.