Teisipäeval olid ümberkorraldused esimest korda arutusel EASi nõukogu erakorralisel istungil. Ümberkorralduste aluseks on uus strateegia, mille raames peaks Eesti ettevõtluskeskkond jõudma maailma parimate sekka ja EASist saab ettevõtja partner.

Ümberkorraldus tähendab EASi struktuuri muutmist. Paar aastat tagasi ühendas EAS senised riigi ettevõtluse tugistruktuurid. Nüüd on plaan tugistruktuurid kaotada ja areneda teenusepõhiselt: üks divisjon hakkab tegelema tegutsevate ettevõtetega ja teine tegevust alustavate ettevõtetega.

EAS muutusi kommenteerida ei soovinud. “Täpsemalt saab rääkida 22. mail, kui toimub uus nõukogu koosolek, mis muutused kinnitab,” ütles teisipäeval EASi kommunikatsioonijuht Raimond Made. Tema sõnul ei saa veel rääkida, sest asi on lõplikult kinnitamata.

EASi nõukogu esimees Raul Malmstein sõnas, et uus struktuur toetab jaanuaris kinnitatud strateegiat. EASi uut strateegiat on aidanud luua konsultatsioonifirmad PricewaterhouseCoopers ning Ernst & Young. “Organisatsioon muutub rohkem kliendikesksemaks,” võttis Malmstein kokku reformi mõtte.