„Eesti osalemisega Floriade 2012 näitusel soovime maailmale tutvustada Eesti puitmajasektorit, kust on ette näidata kõrge kvaliteet ja pikaajalised kogemused. Samuti saame seal tutvustada Eesti funktsionaalset ärikeskkonda ning meie põnevat puitarhitektuuri, aga ka Eestit kui atraktiivset ja mitmekesise loodusega reisisihtkohta,“ selgitas EASi ekspordidivisjoni direktor Allar Korjas, teatas EASi.

Eesti ekspositsiooniala terviklahendus leiti mullu oktoobris korraldatud arhitektuurikonkursi tulemusena. Konkursil osales ühtekokku 21 võistlustööd ning võitjaks osutus võistlustöö „Koda“, mille autoriteks on Joel Kopli ja Koit Ojaliiv arhitektuuribüroost Kuu OÜ.

„Soovime oma väljapanekuga toetada kuvandit Eestist kui puithoonete tootjamaast. Kuna alustasime möödunud aastal tegevust Saksa ja Hollandi turul, siis soovime näitusega sealkandis kõvemini kanda kinnitada,“ selgitas Nordic Houses OÜ juht Argo Saul.

„Energiahindade tõus ja keskkonna seisundi halvenemine on olnud vääramatu trend pikki aastaid,“ ütles AS Foreco Homes and Houses müügi- ja turundusjuht Rainer Melts.

Puitmajade ehitamine ja ökoloogiliste soojustusmaterjalide kasutamine on võimalus seda trendi muuta ning me tahame olla selles osalised,“ lisas Melts.

Koostöös Eesti Puitmajaliiduga osalevad väljapanekus järgmised Eesti puitmajatootjad: Aru Grupp AS, Foreco Homes and Houses AS, Mountain Loghome OÜ, Nordic Houses OÜ, Palmako AS ja Palmatin OÜ. Lisaks osalevad Eesti puidusektorist MKC Uksed OÜ, Rait AS, Bole OÜ ja Radis OÜ.