Kuni 2015. aasta lõpuni Rakvere Targa Maja tegevust juhtinud Kalle Karron oli meedia tähelepanust üllatanud. "Telefon on punane, aga ma pole ise uudiseid ega auditi lugenud," teatas Karron Eesti Päevalehele. Ta möönis, et on auditi valmimise käigus küsimustele vastanud.

Karron selgitas, et mingisugust raha "vasakule" panemist pole olnud. "Asjad on olnud selgelt kontrolli all ja keskust on arendatud," toonitas keskuse endine juht.

"Nad pingutavad kõvasti üle. Aga ma ei tahaks selle kohta midagi öelda, sest see on nende töö ja meie asi on see läbi vaadata, hinnata ja vastuväited esitada. Täna me võtame seda asja rahulikult ja püüame vaadata, kuidas me saame parimal moel abikõlbulikkuse asjadele vastata," rääkis kompetentsi keskuse endine juht.

Karron välistas kategooriliselt, et tema lahkumine kompetentsi keskuse juhi kohalt eelmise aasta lõpus oleks seotud nüüd ilmsiks tulnud puudustega. Endise juhi sõnul tahtis ta olla ametis ühe rahastusperioodi lõpuni. "Audit tuli alles hiljem ja tollal me neid asju ei teadnudki – need pole absoluutselt omavahel seotud," selgitas ta.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo alustas Targa Maja Kompetentsikeskuse rahakasutuse osas kriminaalmenetluse soodustuskelmuse ja riigihangete nõuete rikkumise tunnustel.

Viru Ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Liina Piikma sõnul on tänase seisuga kahtlustus esitatud kahele isikule, ent kahtlustatavate ring võib menetluse käigus laieneda.

Menetlust viib läbi Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja juhib Viru Ringkonnaprokuratuur. Kuna menetlus on alles algusjärgus ei soovinud prokuratuur menetluse huvides täpsemaid detaile avaldada.

EASi siseauditi üksus esitas EASi nõukogule Rakvere Targa Maja kompetentsikeskuse tulemusauditi, millega kontrolliti kompetentsikeskuse 2010. – 2015. aastatel EASi poolt rahastatud projekte. Toetuse saaja oli SA Virumaa Kompetentsikeskus, mis on kolme projekti raames saanud toetust kokku 3 391 492,50 eurot. Auditi käigus tehti 11 olulise finantsmõjuga tähelepanekut, tuvastades mitteabikõlblike toetuste summa 297 532 eurot ja 30 senti.