EASi turismiarenduskeskust 2018. aasta septembrist juhtinud Margus Sameli sõnul oli tema eesmärk leida võimalusi turismivaldkonna kui väga suure sotsiaal- ja regionaalmajandusliku mõjuga valdkonna mõtestamiseks ning tuua uut kvaliteeti valdkonna tasakaalustatud ning jätkusuutliku arengu kaardistamiseks. Samuti külastajateekonna ja -kogemuse terviklahenduste arendamiseks vajalike eelduste loomine kõikides Eesti piirkondades.

„Minu hinnangul on EASi turismiarenduskeskus viimase pooleteise aastaga nende eesmärkide saavutamisega hästi hakkama saanud,“ ütles Sameli. Seetõttu on tal hea meel, et märtsi algusest talt ameti ülevõttev Liina Maria Lepik on nendes teemades samuti kompetentne. „Tunnen, et mul on aeg edasi liikuda ning meeskond saab uue juhi eestvedamisel astuda järgmisi samme,“ lisas ta.

EASi juhatuse liige Sigrid Harjo tänab Margus Samelit tehtud töö eest. Tema hinnangul on poolteist aastat ametis olnud Sameli oma rolli hästi täitnud. „Ta kasvatas strateegilise arenduse võimekust meeskonnas, et luua paremaid seoseid turistide käitumuslike trendide, eelistuste ja kavandatavate turundustegevuste vahel,” kirjeldas Harjo.

Ka on Eesti turismiteenuste eksport selgelt tõusutrendis ning eraldi toob EASi juhatuse liige välja Sameli töö Soome suunal. „Just Marguse algatusel käivitati Soome ümarlaud, et leida koostöös era- ja avaliku sektori partneritega lahendusi Soome turistide Eestisse meelitamiseks,” ütles Harjo.

EASi turismiarenduskeskuse uueks juhiks saab Liina Maria Lepik, kel on 12-aastane töökogemus finantssektoris LHV Pangas, ta on käivitanud filmilinnakut ja viimasel paaril aastal on ta juhtinud EASi e-Eesti esitluskeskust, mis keskendub Eesti kui digiriigi tutvustamisele ja digilahenduste viimisele maailma.

„EASi e-Eesti esitluskeskuse uue strateegia loomine ja juurutamine on olnud põnev väljakutse ning olen ülimalt õnnelik, et paigas on pühendunud tiim, ettevõtete ja riigiametite poolt on laiahaardeline toetus meie tegevustele ning uuenduskuuri läbinud keskus on hästi tööle läinud. Oma senisest tiimist lahkuda pole kerge otsus, kuid vaatan uhkusega neid särasilmi ja tean, et minu töö seal on tehtud,“ ütles Lepik.

EASi turismiarenduskeskuse eesmärk on suurendada Eesti kui reisisihi tuntust ning Eesti turismitoodete rahvusvahelist konkurentsivõimet.