Ettevõtted esitasid koondumiseks konkurentsiametile eelmise nädala reedel vastavasisulise teate. Amet ootab seitsme kalendripäeva jooksul asjast huvitatud isikute arvamusi ja vastuväiteid nimetatud koondumise kohta, vahendab BNS.

Krediidiinfo andmeil asutati 2003. aastal tegevust alustanud Capfield Eestis asuva kinnisvaraportfelli omandamiseks ja haldamiseks. Capfieldi juhatuse liikmed on Paul Richard Oberschneider ja David Gordon Summerfield. Capfieldi omanikeks on hulk Eesti ja välismaa firmasid ning eraisikuid.

Capfield on 10 tütarfirma ainuosanik ja omab ühes tütarfirmas 95-protsendist osalust. Iga Capfieldi kinnisvaraportfelli kuuluva kaubanduskeskuse omanikuks on eraldi tütarettevõtja. Capfieldi 2009. aasta majandusaasta aruande põhjal on kontserni kinnisvarainvesteeringute turuväärtus ligikaudu üks miljard krooni.

Capfieldi tütarfirma Sermo Kaubandus omab ja haldab Tallinnas Mustamäel kaubanduskeskust Tondi Selver asukohaga Tammsaare tee 62 ja 64. Keskuse peahoone on tervikuna renditud jaeketile AS A-Selver, väiksemas hoones asuvad mitmed teenindusettevõtted ja kiirtoitlustus. Hiljem valminud kolmandas hoones on pind jagatud kolme rentniku vahel.

Lootsi Arendusele kuulub Tallinna sadamaalal aadressil Lootsi 7 kaubanduskeskus Norde Centrum, mille peamine rentnik on Rimi jaekett.

Linnasaare Kinnisvarale kuuluva Lasnamäe Centrumi kaubanduskeskuse ankurrentnik on Rimi. Kokku rendib keskuses pindu üle 50 äriühingu.

Premium Trade'ile Tallinnas Lasnamäel aadressil Mustakivi 17 kuuluval kinnistul asuva kaubanduskeskuse põhirentnik on jaekett Prisma Peremarket AS.

Toponele kuulub Pärnus asuv kaubanduskeskus, mille ankurrentnik on jaekett Maxima Eesti OÜ.

Norman Groupile kuulub Tallinnas Lasnamäel aadressil Varraku 10 asuv kinnistu, kus avati 2010. aastal rahvusvahelisse kaubandusketti kuuluv ehituspood Bauhaus.

Capfield sai 2009. aastal 45,9 miljonit krooni puhaskasumit, 2008. aastal oli firma 172,2 miljoni krooniga kahjumis. Firma müügitulu oli 2009. aastal 156,9 miljonit krooni, 2008. aastal oli see 157,3 miljonit krooni.

Capfieldi lühiajalised kohustused ületasid aruande järgi tunamullu 31. detsembri seisuga käibevarasid. Kontserni juhataja märkis aruandes, et tema hinnangul ei tekita negatiivne käibekapital kontsernile 2010. aastal majandusraskusi, kuna Swedbankist võetud pikaajalise laenu lühiajaline osa on refinantseerimisel uueks pikaajaliseks laenuks ning kontsern suudab genereerida põhitegevusest piisavad rahavood, katmaks kõik ülejäänud lühiajalised kohustused.

East Capital Real Estate'i peamiseks tegevusalaks on Krediidiinfo andmeil kinnisvara omavate ettevõtete valitsemine ja juhtimisteenuse osutamine. Firma valitseb kinnisvarafondi East Capital Baltic Property Fund AB. 2009. aasta majandusaasta aruande põhjal oli firma puhaskasum tunamullu 2,95 miljonit krooni, 2008. aastal oli kasum 3,4 miljonit krooni. Ettevõtte müügitulu ulatus 2009. aastal 23,6 miljoni kroonini, aasta varem oli see 27,1 miljonit krooni.

East Capital Real Estate'i omanik on arenevatele Ida-Euroopa ja Hiina turgudele spetsialiseerunud varahaldusfirma East Capital Holding AB, mille peakontor asub Stockholmis.