Sel aastal kahaneb 36 riigist koosnevas panga tegevuspiirkonnas majandus keskmiselt 3,5 protsenti, kuid järgmiseks aastaks oodatakse 4,8 protsendist majanduskasvu.

EBRD hoiatas, et seekordne prognoos on tehtud pretsedenditu ebaselguse oludes.

„See viirus andis massiivse löögi ning sellest väljumine saab olema sama keeruline,“ märkis EBRD peaökonomist Beata Javorcik pressiteates. „Praegu pole õige aeg majandusliku natsionalismi ja protektsionismiga tegelemiseks, vaid tuleks luua eeldused paremaks tulevikuks läbi rahvusvahelise pühendumise vabakaubandusele, kliimamuutustega kohanemisele ja majanduskoostööle.“

EBRD prognoosib selleks aastaks Eestile 6% ning Lätile ja Leedule 7% majanduslangust. Tuleval aastal peaks Eesti majandus kasvama 7% ning Läti ja Leedu oma 5%.

Poola majandus peaks tänavu langema 3,5 protsenti ja tuleval aastal kasvama neli protsenti. Venemaa majandus võib tänavu langeda 4,5 protsenti ja kasvada tuleval aastal neli protsenti.

Mõned riigid peaksid tänavu majanduslangusest pääsema. Usbekistani majandus peaks kasvama 1,5 protsenti, Türkmenistani oma ühe protsendi ja Egiptus 0,5 protsenti. Suurimat, 11 protsendist, majanduslangust prognoositakse Liibanonile.