„Oleme väga rahul, et MS Finbo Cargo on klientide poolt nii hästi vastu võetud. MS Finbo Cargo pakub nii kaubaveo klientidele kui ka autoga reisijaile kiire ja odava mooduse liikuda Helsingi ja Tallinna vahel, vältides kesklinna ummikuid,“ ütles Eckerö Line’i tegevdirektor Taru Keronen.

Juunist augustini oli ettevõtte reisijate arv möödunud suvega võrreldes peaaegu 10% suurem. Juulis reisis Eckerö Line’i laevadega rekordiliselt 242 505 reisijat – umbes 30 000 reisijat rohkem kui mullu - purustades eelmise rekordi 14 protsendiga.

Keroneni sõnul tuleneb reisijate arvu kasv reisijate huvist mõlema laeva nii MS Finlandia kui ka reisiparvlaeva MS Finbo Cargo vastu. Väiksem mõju näib olevat ka Eesti alkoholiaktsiisi langetamisel ning Tallinna populaarsuse tõusul Soome turistide hulgas.

MS Finbo Cargo alustas liiklemist Helsingi Vuosaari ja Tallinna Muuga sadama vahel juuni lõpus. Pärast kahekuulist liiklemist on Eckerö Line’i transporditavast kaubast üle kolmandiku liikunud Vuosaarist sõitvale liinile, tõstes kaubaveo mahu 27 protsendini. Eckerö Line’i osa Helsingi ja Tallinna vahelises kaubaveos on nüüd 20 protsenti.