Portaal prognoosib Eesti SKP languseks järgmisel aastal 1,045 protsenti. Kõige viletsaim langus tabab aga Iirimaa ja Leedu majandusi, kus SKP kukub kolm protsenti. Eestist tahapoole jäävad veel Ekvatoriaal-Guinea, Läti ja Soome.
EconomyWatch leiab, et reitinguagentuuride arvates on Iirimaa oma probleeme tegelikult alahinnanud, kuna iirlastel on maailma suuruselt teine eraisikute võlakoormus, maksmata võlgade hulk peaks lähiajal suurenema ja Iiri valitsuse laenukulud kasvama. Portaal arvates on Leedu probleemid sarnased Iirimaaga.
"See on rajanud ekspordile orienteeritud majanduse koos valuutaga, mille kurss on seotud euroga," tõdeb portaal.
"Pärast 2007. aasta 8,9-protsendilist rekordilist majanduskasvu see 2008. aastal aeglustus ja siis sel aastal kukkus kokku, kui esimeses kvartalis langes majandus 9,5 protsenti ning kogu aasta jooksul oodatakse kümneprotsendilist langust, sarnaselt teistele kahele Balti tiigrile Lätile ja Eestile, kel on sarnased sünged prognoosid 2010. aastaks," lisas portaal.
Portaal tõdeb, et paljud Euroopa riigid olid hädas üle pea ulatuvate laenuprobleemidega, kuid USA, kust kriis alguse sai, julgustas neid üha enam laenama.
Portaal ennustab kõige suuremat SKP kasvu järgmisel aastal Katarile, kus majandus tõuseb 16,4 protsenti. Katarile järgnevad Botswana, Aserbaidžaan ja Kongo DV.
EconomyWatch märgib, et kuigi turgudel on hakanud usaldus taastuma, on maailma majandus endiselt viletsas seisus.