Edelaraudtees kaotab töö 123 inimest, kellest poolsada jätkavad uuel aastal oma ametit Elronis (endise nimega Elektriraudtee). Elron hakkab uuest aastast opereerima ka uute diiselrongidega ning on kinnitanud, et neil on kokku vaja täiendavalt 50 rongijuhti ja 50 klienditeenindajat. Rongijuhtidest pooled värvatakse sel aastal ning pooled järgmise aasta kevadel kui väljumiste arv tiheneb.

Elroni personalijuht Liia Rentik ütles, et kuigi enamik vajalikke töötajaid järgmise aasta alguseks on juba leitud, pole veel nendega töölepinguid sõlmitud.

Edelaraudtee personalijuht Ene Ott ütles, et töömessiga loodetakse leida uuest aastast tööta jäävatele, aga oma valdkonna spetsialistidele rakendust. Seda, kui palju neist 70 töötajast, kes Elroni tööle ei läinud või soovitud ametikohta ei saanud, ei ole veel endale uut tööd leidnud, ei osanud Ott öelda.

Koristajale 460 eurot, teenindajale kuni 800

Messil käis erinevate tööpakkumistega tutvumas ka Türil elav Merle Jefanov, kes on Edelaraudtee klienditeenindajana töötanud 11 aastat. Tema aga riigi rongifirmasse ei kandideerinudki, sest uus ametikoht näeb ette Jefanovile mittesobivaid tööaegu. "Kui praegu saan tööd alustada Türil ja selle ka õhtul seal lõpetada, siis Elronis on ette nähtud ööbimised erinevates lõppjaamades," rääkis Jefanov. Türil töötas koos Jefanoviga kokku neli klienditeenindajat, kellest kaks otsustas siiski Elroni kasuks.

"Mul on väga kahju, et mu töökoht kaob. Hea meelega oleksin seda veel edasi teinud, aga võib-olla ongi viimane aeg midagi uut ette võtta. Iga muutus peab ju millegi jaoks hea olema," säilitas Jefanov positiivse meele. Kuna Türil on väga raske tööd leida, siis otsib ta ikkagi tööd Tallinnasse, kuigi peab hakkama igapäevaselt  pikka vahemaad sõitma.

Töömessil oli tööpakkujana esindatud siiski ka Elron, kes otsib veel koristajaid ja klienditeenindajaid toitlustuse alale. Koristajatele pakutakse brutopalka 460 eurot ning teenindajatele 700-800 eurot kuus.

Lisaks messile on Edelaraudtee koos töötukassaga korraldanud ka mitmeid teabepäevi, kus töötajatele on tutvustatud nende seadustest tulenevaid õigusi ja võimalusi ning tööturul eduka kandideerimise oskusi.

Töömessist võttis osa üheksa töötajaid värvata soovivat ettevõtet: Iss Eesti AS, Eesti Liinirongid AS, USS Secrity Eesti AS, Norma AS, Selver AS, Saku Õlletehase AS, Tallink Takso AS, Rimi Eesti Food AS ja R-Kiosk Estonia AS.