Raudteelaste ametiühingu esimehe Viktor Bursovi sõnul on praeguse seisuga Edelaraudtee saatnud reisijateveo mahu vähenemise tõttu koondamisteated kokku 162 töötajale.

Neist 80 on vedurimehed ning ülejäänud 182 teised raudteetöötajad, kelle koondamise ametiühing peatab. Vedurimeeste ametiühing on oma töötajate koondamise juba varem peatanud.

Bursov ütles ETAle, et praegu on Edelaraudtee ümber asjad väga segased ning ametiühingud loodavad, et kahe kuu jooksul saabub reisirongiliiklusse suurem selgus.

Samuti toetab Edelaraudtee töötajate ametiühing, nagu ka ametiühingute keskliit, vedurimeeste ametiühinguliidu protesti rongiliinide sulgemise vastu ja kutsub rahvast üles Toompeal meelt avaldama.

Vedurijuhid korraldavad 21. veebuaril kell 13 Tallinnas Toompea lossi ees meeleavalduse, protestides nii riigi tegevuse vastu, millega vähendatakse oluliselt reisirongiliiklust ja jäetakse paljud rongijuhid tööta.

Täna ühinesid rongijuhtide nõudmiste toetusega ka 14 omavalitsusjuhti, kes nõuavad valitsuselt rongiliikluse lõpetamise otsuse uut läbivaatamist.

Ametiühingud ja omavalitsusjuhid kutsuvad kõiki eestimaalasi, kellele teeb muret reisirongide liikluse lõpetamine alates 4. märtsist Kagu- Eesti regioonis ning Tallinna-Tartu ja Tallinna-Narva liinidel, üles meeleavaldusega ühinema.

Rongiliikluse sulgemise vastased ei nõustu liinide sulgemisega kaasneva enam kui 260 töötaja koondamisega aprillist ja leiavad, et rongiliikluse kaotamine seab ohtu tuhandete inimeste tööl ja koolis käimise.

Samuti tegi vedurimeeste ametiühinguliit avalduse riiklikule lepitajale vedurijuhtide tööprobleemidega tegeleva komisjoni moodustamiseks, ütles ETAle vedurimeeste ametiühinguliidu esimees Tõnu Väät.

Riikliku dotatsiooni olulise vähenemise tõttu ei pidanud Edelaraudtee võimalikuks reisijatevedu senises mahus jätkata, mistõttu jääb Kagu- Eesti suunale sõitma ilmselt ainult Tallinna-Tartu rong ning ülejäänud liinid asendatakse bussidega.

30. jaanuaril korraldasid vedurijuhid tunniajalise hoiatusstreigi ja raudteelased toetasid neid miitinguga Balti jaamas, kuid soovitud töökohtade säilitamist aktsioonid kaasa ei toonud.