Edelaraudtee ametiühingu juhi Bursovi teatel lõi möödunud nädalal vastu võetud riigikogu otsus reisirongiliikluse taastamiseks ka eeldused Edelaraudtee kollektiivlepingu sõlmimiseks.

"Ametiühingud on lepinguga rahul kuna paranesid mitmesugused sotsiaalsed garantiid. Loodetavasti suundub kogu Eesti reisirongiliiklus stabiilsemasse ajajärku kui viimased pool aastat," rääkis Bursov.

Edelaraudtee juhatuse liikme Ratniku sõnul toob sõlmitud leping ettevõttesse tagasi töörahu, mis katkes seoses reisirongiliikluse peatumisega kevadel.

"Kollektiivlepingu järgi suurenesid ka mitmesugused töötajatele makstavad ühekordsed toetused, nagu puhkusele mineku toetus ja laste sünnitoetus. Kuna käesoleva aasta alguses suurenes ka alampalk, siis mitmed kollektiivlepingu punktid muutusid seoses sellega," lisas Ratnik.

Kollektiivleping tagab töörahu ja selle kaudu suurema kindluse nii reisijatele kui ettevõtte töötajatele.

"Kuigi kollektiivlepingus ei ole võrreldes möödunud aastaga põhimõttelisi muudatusi tehtud, asetab see ettevõtte siiski oluliselt stabiilsemasse keskkonda. Edelaraudtee on viimase poole aasta jooksul töötanud pidevalt kriisieelses situatsioonis. Riigikogu otsus eraldada lisavahendeid reisirongiliikluse taastamiseks ja tänane kollektiivlepingu sõlmimine on esimesed head uudised üle väga pika aja," Ratnik.