Selle asemel pakkus ta välja oma projekti Twin Towers II, mille autoriteks algupärase WTC loomisel osalenud Kenneth Gardner ja Hebert Belton. Tegemist oleks terrorirünnakus hävinud tornide koopiaga, kuid ühe lisakorrusega. Tõenäoliselt jääb kava siiski vaid järjekordseks näiteks edeva miljardäri enesereklaamist.

Veel mõne aasta eest näis Trump olevat igaveseks vajunud ajaloo prügikasti koos 1980-ndatega. Oma vahepeal kaotsiläinud varanduse oli ta küll suutnud taastada, kuid paarikümne aasta tagusest kapitalismi ikooni staatusest olid järel vaid riismed. Viimase naela tema igavese naeruväärsuse ristile kinnitamiseks pidanuks lööma kirjanik Bret Easton Ellis, kes tegi Trumpist oma romaani ?American Psycho? maniakist peategelase iidoli.

Kõik see muutus tühiseks, kui Trump asus juhtima NBC tõsielusarja ?The Apprentice?, mille võitja sai autasuks aastase veerand miljoni dollari suuruse palgaga töölepingu ühe Trumpile kuuluva ettevõtte juhina. Saade sai USA vaadatuimaks. Praeguseks on sündinud ka kõrvalsari, mille juhiks Trumpi sõbranna Martha Stewart. Trump muide avaldas arvamust, et temal küll saadet võita ei õnnestuks.

Seebisarja kangelane

Teleekraanile sobib Trump muidugi suurepäraselt. Tema elulugugi meenutab pigem mõne seebisarja kangelase kui reaalse inimese oma. Sellesse mahuvad pankrotid, kolm abielu (ja seega kaks lahutust), lisaks kinnisvara-, kasiino-, modelli- ja missiäri. Ka mehe käitumine ja välimus meenutab pigem ekraanikangelase kui lihtsureliku oma. Oma eelmisel hiilgeajal, 1980-ndatel ähvardas ta ära osta ajalehe Daily News, et võiks teda truudusetuses süüdistanud kõmureporteri vallandada. Väsimatu enesekiitja ei suru kellegi kätt, sest kardab pisikuid. Tema soeng tekitab kohe kahtluse, et tegemist on kiilaspeaga, kes juuksed kuklalt ette kammib või suisa üpris odavat parukat kannab. Viimase kõlaka tõrjumiseks lasi Trump teda läinud aastal intervjueerinud Newsweeki ajakirjanikul veenduda, et viimne kui karv tõesti ehtne on. Juuksurina kasutab ta muide oma abikaasat.

Nüüdseks on nimi Trump kujunenud kaubamärgiks. Tema nime all müüakse vett, ülikondi, lõhnaõli. Viimasel ajal voolab kui küllusesarvest tema nime all avaldatud raamatuid, mis õpetavad, kuidas rikkaks saada või oma äri juhtida.

See aga, kui hea ärimehega tegelikult tegemist on, jääb suhteliselt segaseks. Tema ainuke börsil noteeritud firma, hotelli- ja kasiinokett Trump Entertainment Resorts, tuli maikuus välja pankrotikaitse alt. Sinna oli firma viinud eeskätt hotellide tohutu võlakoorem, mis küündis kokku 1,8 miljardi dollarini. Trump hindab avalikkuse huvi Trump Entertainmenti vastu põhjendamatult suureks, sest firma pidavat moodustama vaid protsendi tema äridest.

Lukskodu sünonüüm

Kui suurt äri ta tegelikult ajab, ei ole aga sugugi selge. Trumpi sõnul on tema varanduse suuruseks kuus miljardit dollarit. Forbes aga hindab tema väärtuse hoopis 2,5 miljardi dollari kanti. Ise nimetab ta end USA kõige kõrgepalgalisemaks telesaatejuhiks ? väide, mida on võimatu kinnitada. Ka olevat ta New Yorgi suurim kinnisvaraarendaja ? mõni teine kahtleb selleski väites. Väidetavalt on ta linnas arendanud kuraditosina jagu elamut-pilvelõhkujat, kuid need kõik ei kuulu talle.

Trumpi eripäraks on saanud, et ta müüb teistele kinnisvaraarendajatele oma nime kasutamise õigust. Nimi Trump on muutunud sel määral luksusliku elamu sünonüümiks, et selle lisamine majale tõstis juba 1990-ndatel väidetavalt selle väärtust 20% võrra.

Trumpi ärid:

Kinnisvarast missideni Vahepeal ka veidi poliitikat

?? Kinnisvaraärimehe poeg Donald Trump saavutas 1980-ndatel edu rikastele mõeldud luksuslike elamute-pilvelõhkujate arendajana. Kõigile tema projektidele

löödi otsaette ka nimi Trump. 1990-ndate algul saabusid aga end lõhki laenanud Trumpi õuele rasked ajad ? kahe miljardi dollariline võlakoorem murdis kaameli selja. Trump langes tol hetkel välja miljardäride seast.

?? Lisaks kinnisvarale on Trump tegev ka modelli- ja missiäris ? talle kuuluvad nii Miss Universe?i, Miss USA kui ka Miss Teen USA õigused.

?? Ka mõnele USA poliitikat hoolikamalt jälgivale eurooplasele jäi tõenäoliselt märkamatuks, et Trump 2000. aasta presidendivalimistel kandideerimisega flirtis. Platvormiks oli tal teise ekstsentrilise miljardäri Ross Perot? loodud Reformipartei, mille staaride hulka on kuulunud veel sellised tegelased, nagu Minnesota maadlejast ekskuberner Jesse Ventura ja konservatiivne telenägu Pat Buchanan.