„Eesti pangandusparadiis vehib sisse rohkem kui 100 000 inimese aastapalga, elanikele samas suurt midagi vastu andmata. Eesti on ilma naljata muutunud välispankade lüpsilehmaks. Võõramaist päritolu finantshaarmed viivad meie riigist hiigelsummasid. «Klient on kuningas» suhtumist ootavad kohalikud pangakasutajad on varsti viimased, kelle huvisid pangad arvesse või keda need kuulda võtavad. Mida päev edasi, seda hullemaks läheb. Ka kõige majanduskaugem inimene tunneb vajadust kiire ja otsustava muudatuse järele turul, mida tänast reaalsust arvestades suudab pakkuda Tallinna Ühistupank," kirjutas Savisaar.

Pealinna linnapea hinnangul on pangad Eestis liiga kasumlikud. „Eesti Panga andmetel teenisid Eestis tegutsevad pangad 2013. aastal kokku 444 miljonit eurot puhaskasumit, peaaegu 100 miljonit rohkem kui aasta varem. Ühtlasi näitab keskpanga finantssektori statistika, et klientidele makstav intressikulu langes 73 miljoni euro võrra, ehk siis 169 miljonilt 96 miljonile. Ehk teisiti öeldes läks pankadel oluliselt paremini ja klientidel oluliselt kehvemini - pankade teenistus kasvas jõudsalt, klientide tulud pangasuhtest kuivasid kokku," kirjutas Tallinna meer.

„Lahenduseks oleks ühistupank, kui Tallinna linn selle loob. Tegemist oleks kasumit mittetaotleva finantsasutusega, mis selgitaks automaatselt ka sotsiaalmajanduslikku efekti, mida ühistupank meie pangandusturule tooks. Ja arvestades sellega, et Tallinna linnavalitsuse asutatud panga näol oleks tegemist suurima turuosaga ühistupangaga Eestis, siis ei ole kasumisäästust tulenevad numbrid mitte nn teoreetilised komakohad, vaid reaalne sääst Eesti ühiskonnale," selgitas Savisaar. Tema sõnul

Sihtklientuurina näeb Savisaar kõiki ettevõtteid, korteriühistuid, kohalikke omavalitsusi ja omavalitsustele kuuluvaid äriühinguid, riigiettevõtteid ja riigiasutusi ning loomulikult ka Eesti elanikke. „Oodatud on kõik, kes tänaste Eestis tegutsevates välispankades kasumitooraineks olemise asemel sooviksid saada kvaliteetset ja õiglast, ehk siis reaalsetel ja objektiivsetel kuludel põhineva hinnaga pangateenust," kirjutas Savisaar.