Auhinnad reas

“Tunnustus, eeskujuks seadmine, võrdlusmoment ja kindlasti emotsioon,” loetles EAS-i juhatuse esimees Tea Varrak konkursiga kaasnevat. Varrak külastas hiljaaegu ühte Ida-Virumaa ettevõtet, kus olid võidetud auhinnad kõik aukohal reas. “Osalemine sunnib ettevõtjaid oma tegevuse üle järele mõtlema ning aitab oma tegevuse kitsaskohti paremini mõista,” ütles Varrak.

Konkursi eesmärk on ka EAS-i põhitegevuse, näiteks ekspordiplaani toetamine. Kui EAS toetab ettevõtet välisturule minekul ja tulemused on head, siis parima eksportööri auhind paneb tema sõnul sellele viljakale koostööle justkui krooni pähe.

Tähtis pole võit. “Mõned ettevõtted osalevad auhinnakonkursil mitu aastat järjest, aga võidavad alles kolmandal. See on märk jätkusuutlikkusest,” ütles Varrak.

400 ettevõtet

Osalemiseks EAS-i, Kaubandus-Tööstuskoja, Eesti Päevalehe ning Eesti Tööandjate Keskliidu koostöös korraldatavatel konkurssidel Ettevõtluse Auhind 2004 ja Eesti Konkurentsivõime Edetabel 2004 on ankeedi saatnud juba üle 400 ettevõtte, ankeete võetakse vastu 31. maini.

Selle aasta parimate autasustamine leiab aset 8. septembril Tallinnas ning tulemused avaldatakse Eesti Päevalehe vahel ilmuvas aastaraamatus “Eesti parimad ettevõtted”. Konkursi Ettevõtluse Auhind 2004 patroon on Eesti Vabariigi president Arnold Rüütel.

Konkurss tekitas töötajates elevust

Tõnu Lelumees: Bestnet AS-i tegevdirektor

Tulemused ja tunnustused meie möödunud aja saavutustest tekitasid nii omanikele kui ka töötajatele positiivse meeleolu.

Mullu kasvas meie ekspordikäive 30 protsenti, tänavu plaanime 10-protsendilist kasvu. Tootmisinvesteeringud on kasvanud ning töötajate olmetingimused paranenud. Praegu on meil tütarettevõtted Soomes, kus püsime varmalt turuliidri kannul, ning Rootsis. Loodetavasti oleme aasta lõpuks ka Norras. Töötajad on uhked ja positiivselt meelestatud ning soovivad koos ettevõttega areneda. Konkursil osaleme kindlasti ka sel aastal, loodame, et läheb veelgi paremini.

Bestnet oli konkursil Ettevõtluse Auhind 2003 väikese ja keskmise suurusega eksportööride arvestuses nominent. Firma toodab sõiduautode järelhaagiseid Skandinaavia turule.

Välispartnerid imetlevad paberit seinal

Mati Nurs, AS M&P Nursti juhataja

Tööinimesele on tarvis, et teda tunnustatakse, rõõmsamad inimesed kasvatavad ettevõtte tootlikkust.

Konkursil osalemine tõstis meie mainet, nüüd saame töötajaid isegi valida. Peale selle näevad välispartnerid, et meil on tunnustav paber seinal – see näitab, et oleme firma, kellega saab arvestada ja rääkida.

M&P Nurst oli konkursil Ettevõtluse Auhind 2003 turismi arendajate kategooria nominent. Firma on tunnustatud Hiiumaa huvide propageerija ning sponsor.

Tehnoloogiafirmade tunnustamine suunab mõtteviisi

Erki Mölder, Quattromed AS-i tegevjuht

Konkursil osalemine meile halvasti kindlasti ei mõjunud – iga tähelepanu avalikkuses on hea.

Oleme oma arendustööga jõudnud sellisesse faasi, et meie toote- ja teenuseportfell on valmis ning edaspidi pöörame rohkem rõhku müügile. Selle EAS-i kategooria hindamise alus on tehnilise avastuse sisu ehk avastuse teaduslik aspekt. Kuna oleme suurema osa oma arendustööst teinud, ei kandideeri me tänavu tehnoloogia arendaja tiitlile, küll aga on meil nüüd vaja kolm aastat kõvasti tööd teha, et eksportööride kategoorias kõrgel kohal olla.

Quattromed oli konkursil Ettevõtluse Auhind 2003 tehnoloogia arendajate arvestuses nominent. Tegemist on olulisema biotehnoloogia arendajaga Eestis.