Eile otsustas valitsus muuta reklaamiseadust keelates kiirlaenu reklaami raadios ja televisioonis.

„OÜ Placet Group on seisukohal, et reklaamide puhul ei saa eraldi välja võtta kiirlaene. Kui keelati ainult raadio ja tele kaudu edastatavad reklaamid, siis tekib ka küsimus, mille poolest online- ja trükireklaamid nendest erinevad on? Sel juhul tuleks kõik laenuandmisega seotud ettevõtete reklaamid keelata k.a. pankade omad. See seadus piirab ettevõtlusvabadust ja rikub võrdse kohtlemise põhimõtet," ütles Villemson Ärilehele.

Samas lisas ta, et Placet Groupi tegemisi seaduse muudatus olulisel määral ei mõjuta. Pigem saab uus keeld takistuseks uutele ettevõtetele, kes soovivad end laenuturul esitleda.

„Loomulikult oleme me vastuvõtlikud uutele seadustele, aga OÜ Placet Group on seisukohal, et kõigepealt peaks riik aru pidama teenusepakkujatega, siis tegema vajalikud uurimused koostöös teenusepakkujatega ja alles siis esitama vajalikud lähtekohad seaduse muudatuseks parema ühiskonna nimel," rääkis Villemson.

Placet Group OÜ-l on 2014. aasta väga hästi möödunud, klientide arv kasvab ja laenu võetakse ka võrreldes eelmiste aastatega rohkem.

„Sellel aastal väljastati laene rohkem kui 17 000 000 euro eest. 2013. aastal väljastati Eestis kiirlaene summas 16 311 930 eurot ja võrreldes 2012. aastaga kasvas laenu väljastamise protsent 18% võrra.

Loe sellest, kui hästi Eesti kiirleanufirmadel läheb siit.