See tehing näitab USA investeerimisfirmade kasvavat huvi Londonis asuvate tehnoloogiafirmade vastu, vahendas Wall Street Journal.

Silicon Valley riskikapitalifirma Sequoia Capital tahab eestlaste asutatud rahvusvaheliste maksete ja valuutavahetuse idufirmasse TransferWise investeerida 50 miljonit dollarit. See teeks ettevõtte vääruseks ligi miljard dollarit.

Andreessen Horowitzi üks asutajatest ja omanikest Ben Horowitz hakkab kuuluma ka Tranferwise'i nõukokku.

Transferwise plaanib ka lähiajal USAs oma kontori avada ning taotleb praegu seal tegutsemiseks tegevusluba.

Wall Street Journal kirjutab ühtlasi, et oma silmapaistvate reklaamikampaaniatega on Taavet Hinrikuse ja Kristo Käärmann loodud Tranferwise'st saanud Londoni ja kogu Suurbritanna tehnoloogiafirmade staariks.

Möödunud aasta suvel kaasas ettevõte 25 miljonit dollarit. Seniste investorite seas on ilmselt kuulsaim Virgin Groupi omanik Richard Branson, kes on edukalt ka ettevõtte turundusvankri ette rakendatud.

TransferWise võimaldab teha rahvusvahelisi rahaülekandeid 39 riiki. Ülekande keskmine väärtus on 1500 naela ja ettevõtte ärimaht suureneb umbes 20–30% kuus. Ettevõtte kinnitusel on alates firma asutamisest 2011. aastal klientidele säästetud poolsada miljonit eurot, mis muidu oleks kulunud pankade teenustasudeks.