Fjuk ütles BNS-ile, et Liiviku umbusaldamine õnnestus küll päevakorda lisada, kuid selle küsimuse arutamisele jäi aega vaid 10-15 minutit, mille jooksul ta ei jõudnud ette lugeda isegi kõiki umbusalduse aluseks olevaid põhjuseid.

“Liivik osaliselt vastas ja kommenteeris kas mitte vastates või mõne asjaga mitte nõustudes ja mõnes osas üldse mitte midagi kommenteerides,” lausus Fjuk.

Fjuki sõnul läbirääkimisteks nõukogus aega ei jätkunud ning umbusaldamine pandi hääletusele, Liivik jäi häältega viis kolme vastu ametisse, erapooletuks jäi üks kohalolnud üheksast EEA nõukogu liikmest.

Liiviku umbusaldamise poolt hääletasid Fjuk ise ning riigikogu opositsiooni kuuluvad Liina Tõnisson ja Tiit Tammsaar, erapooletuks jäi Eesti Panga esindaja Tanel Ross.

Liiviku jätkamist toetasid kolmikliidu ministrid Mihkel Pärnoja, Toivo Jürgenson ja Siim Kallas, riigikogu Mõõdukate fraktsiooni liige Meelis Paavel ja Isamaaliidu fraktsiooni liige Aimar Altosaar.

Nõukogu koosolekult puudusid reformierakondlasest Tallinna abilinnapea Ants Leemets ning Eesti Tööandjate ja Tööstuse Keskliidu juhatuse esimees Toomas Luman.

Fjuki sõnul soovib ta järgmisel EEA nõukogu koosolekul tõstatada küsimuse agentuuri juriidilise nõustaja advokaadibüroo Tark & Ko tegevusest.