Kokku oli maakohtute menetluses koos varasemate aastate jääkidega maksejõuetuse ja pankrotimenetlusega seotud kohtuvaidlusi 1534.

Võlausaldajate ja võlgnike avalduste alusel pöörduti juriidilisest isikust ja füüsilisest isikust võlgnike vastu pankrotimenetluse algatamiseks eelmisel aastal maakohtute poole kokku 630 korral, pankrotimenetlusi oli 851. Et pankrotihaldurite registris oli eelmisel aastal umbes 80 pankrotihaldurit, teeb see keskmiselt 10 menetlust halduri kohta.

Harju maakohtus oli menetluses 827 kohtuasja, Viru maakohtus 315, Tartu maakohtus 213 ja Pärnu maakohtus 179. Menetluses olevatest asjadest jõudsid maakohtud sisuliselt ära lahendada kokku 462 ehk kolmandiku.

"Seoses majanduskasvuga on pankrottide arv varasemate aastatega võrreldes oluliselt langenud. See arv võib tulevikus veelgi enam vähendada, kui võetakse vastu saneerimis- ehk tervendamisseadus. Sellega parandatakse võimalusi jätkata ettevõtte tegevust. Likvideeriv pankrot on kõigile osapooltele, sh töötajaile raske lahendus,“ ütles justiitsministeeriumi vabakutsete ja õigusregistrite talituse juhataja Viljar Peep.