Kõrgemate Riigikaitsekursuste vajadus on ennast veenvalt tõestanud Eesti näitel, kus neid korraldatakse regulaarselt alates aastast 1999. Osalejate ja referentide tase on tavapäraselt kõrge, hõlmatud on nii seadusandliku ja täidesaatva võimu kui ka kohalike omavalitsuste ja ärimaailma esindajad.

Analoogilise malli järgi on kavandatud ka Gruusias toimuvad kursused, mille avavoor leiab aset 1. kuni 6. aprillini 2012 Tbilisis ja mille ettevalmistamine kulgeb Trustcorp OÜ koostöös Eesti Vabariigi Kaitseministeeriumiga.

Trustcorp OÜ on Eesti kapitalil põhinev strateegilisi teenuseid pakkuv rahvusvaheline konsultatsioonifirma, mille põhitegevusalaks on Kesk- ja Ida-Euroopa siirderiikide nõustamine.

"Eestlastel on seniläbitud siirdeprotsesside ja rahvusvahelistumise käigus tekkinud unikaalne poliitiline, diplomaatiline ja administratiivne ressurss ning spetsiifilise kogemusega inimkapital, mille unarusse jätmine oleks vastutustundetu. Meie ülesandeks on nüüd aidata teisi siirderiike, nii nagu omal ajal aidati meid. Eelduseks on siin asjaomaste riikide endi tahe jagada demokraatlikke väärtusi ja viia ellu järjekindlat reformipoliitikat," ütles Trustcorp OÜ juhatuse esimees Eerik-Niiles Kross.